2021 ÖSYM TUS STS soru cevap anahtarı yayımlandı mı? TUS sınav soru kitapçığı ne zaman açıklanacak?

TUS sınav soru kitapçığı yoğun bir şekilde araştırılan konu başlıklarından oluyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen sınav, saat 10:15'te başladı. Toplamda 120 sorunun yöneltildiği sınavda adaylara 150 dakika süre tanındı. Peki, TUS sınav soru kitapçığı ne zaman açıklanacak? 2021 ÖSYM TUS STS soru cevap anahtarı yayımlandı mı?

TUS soru kitapçığı gündemde yer alan konu başlıklarından oluyor. Bugün sınava katılım sağlayan adaylar araştırmalarında TUS sınav soru kitapçığı ne zaman açıklanacak? 2021 ÖSYM TUS STS soru cevap anahtarı yayımlandı mı? gibi sorulara cevap aramaya devam ediyor. Sınav, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenleniyor. Haberimizin içerisinden TUS sınav soru kitapçığına dair detaylara ulaşabilirsiniz.

TUS SORU CEVAP ANAHTARI YAYIMLANDI MI?

TUS soru cevap anahtarı henüz belli olmadı. Soru kitapçığı yayımlanır yayımlanmaz haberimizin içerisinde yer alacaktır.

TUS NEDİR?

Tıp, veteriner, biyoloji, eczacılık, kimya veya tıbbi biyolojik bilimler fakültesinden mezun olanlar başvurabilir fakültesinden mezun olanların girebildiği bir sınavdır. Tıpta uzmanlık eğitimi sınavı anlamına gelmektedir. Tıp fakültesi eğitimini bitirenler bir alanda uzmanlaşmak için bu sınava girmek zorundadırlar. Bu sınav yılda iki defa yapılmaktadır.

ÖSYM tarafından yapılan bu sınav ile Sağlık Bakanlığının açıkladığı birimler de görev alınır. Sınav da çıkan sorular mesleki bilgi konularından oluşmaktadır.

TUS BAŞVURU KOŞULLARI

Durumları aşağıdaki maddelere uyanlar 2021-TUS ilgili dönemine başvurabilirler.

a) Tabip ya da tıp dışı meslek mensubu olarak eczacı, kimyager veya veteriner olmak ya da bu alanlarda eğitime devam ediyor olmak.

b) Türk Soylu Yabancılar için Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalışabilmelerine İlişkin 2527 Sayılı Kanun kapsamında bulunmak.

c) Meslek ve sanatını uygulamasına ve uzman olmak istediği dalda çalışmasına engel teşkil edebilecek bedeni ve ruhi bir hastalığı olmamak.

d) Burstan doğan mecburi hizmetlerini sınav gününden itibaren üç ay içinde bitirecek durumda olmak.

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavına (TUS) yabancı uyruklu adaylar da başvurabilirler.

TUS puan hesaplaması 2021: TUS sınav değerlendirmesi nasıl yapılır?

2021 TUS saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek? ÖSYM TUS 2. dönem sınavı kaç saat sürecek?