TUS sonuçları 2021 ne zaman açıklanacak? TUS ve STS Tıp Doktorluğu yerleştirmeleri hangi tarihte yapılacak?

TUS sonuçları şimdiden yakından takip edilen konu başlıkları arasında yerini aldı. Bugün ÖSYM tarafından düzenlenen Temel Tıp Bilimleri Testi saat 10:00'da başladı. Klinik Tıp Bilimleri Testi saat 14:15'te uygulanacak. Çoktan seçmeli 120 sorunun verildiği sınav için 150 dakika verildi. TUS sonuçları 2021 ne zaman açıklanacak? ÖSYM TUS yerleştirmeleri hangi tarihte yapılacak?

TUS sonuçları için aramalar devam ediyor. Bugün iki aşamada yapılan sınavda adaylara 120 soru için toplamda 150 dakika süre verildi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen sınav koronavirüs tedbirleri dikkate alınarak gerçekleşiyor. Sınavdan çıkan adaylar, TUS sonuçları 2021 ne zaman açıklanacak? ÖSYM TUS yerleştirmeleri hangi tarihte yapılacak? sorularına yanıt arıyor.

TUS SONUÇLARI 2021 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı ve Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı sonuçları 15.04.2021 tarihinde açıklanacak.

TUS sonuçları ÖSYM tarafından internet aracılığıyla ilan edildikten sonra K veya T puanı 45 ve üzeri puan alan adaylar, internet üzerinden tercih bildiriminde bulunabilecek.

STS Tıp Doktorluğu sınavının her bir aşamasında başarılı olabilmek için ise 100 üzerinden en az 35 puan alınması gerekiyor.

TUS VE STS TIP DOKTORLUĞU YERLEŞTİRMELERİ HANGİ TARİHTE YAPILACAK?

Sınava ilişkin yerleştirmeler sonuçların ardından belli olacak.

TUS NEDİR?

Tıp, veteriner, biyoloji, eczacılık, kimya veya tıbbi biyolojik bilimler fakültesinden mezun olanlar başvurabilir fakültesinden mezun olanların girebildiği bir sınavdır. Tıpta uzmanlık eğitimi sınavı anlamına gelmektedir. Tıp fakültesi eğitimini bitirenler bir alanda uzmanlaşmak için bu sınava girmek zorundadırlar. Bu sınav yılda iki defa yapılmaktadır.

ÖSYM tarafından yapılan bu sınav ile Sağlık Bakanlığının açıkladığı birimler de görev alınır. Sınav da çıkan sorular mesleki bilgi konularından oluşmaktadır.