TUS geç başvurusu ne zaman? 2021 ÖSYM TUS geç başvuru ücreti ne kadar, açıklandı mı?

TUS geç başvurusu hakkında yoğun araştırmalar yapılıyor. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen sınav 05.09.2021 tarihinde gerçekleştirilecek. Başvuru tarihini kaçırmak istemeyen adaylar aramalarında TUS geç başvurusu ne zaman? 2021 ÖSYM TUS geç başvuru ücreti ne kadar, açıklandı mı? sorusuna yanıt arıyor.

TUS geç başvurusu Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin resmi internet sitesi üzerinden alınacak. Sınava katılım sağlayacak binlerce aday aramalarında TUS geç başvurusu ne zaman? 2021 ÖSYM TUS geç başvuru ücreti ne kadar, açıklandı mı? gibi sorulara yanıt arıyor. Haberimizin içerisinden geç başvuru ücreti ve detaylara ulaşabilirsiniz.

TUS GEÇ BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK?

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavına başvurular elektronik ortamda alınacaktır. Sınav tarihi 05.08.2021 tarihinde akşam saat 23:59'a kadar sürecektir.

2021 ÖSYM TUS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

ÖSYM TUS geç başvuru ücreti belli oldu. Her oturum için 375 TL ücret talep edilecek.

TUS BAŞVURU KOŞULLARI

Durumları aşağıdaki maddelere uyanlar 2021-TUS ilgili dönemine başvurabilirler.

a) Tabip ya da tıp dışı meslek mensubu olarak eczacı, kimyager veya veteriner olmak ya da bu alanlarda eğitime devam ediyor olmak.

b) Türk Soylu Yabancılar için Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalışabilmelerine İlişkin 2527 Sayılı Kanun kapsamında bulunmak.

c) Meslek ve sanatını uygulamasına ve uzman olmak istediği dalda çalışmasına engel teşkil edebilecek bedeni ve ruhi bir hastalığı olmamak.

d) Burstan doğan mecburi hizmetlerini sınav gününden itibaren üç ay içinde bitirecek durumda olmak.

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavına (TUS) yabancı uyruklu adaylar da başvurabilirler.