TUS başvurusu nasıl ve nereden yapılır? TUS 2. dönem başvuru ekranı 2021

TUS başvurusu yapmak isteyen adaylara yönelik son açıklama ÖSYM tarafından yapıldı. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) için tarihleri belli oldu. 120 sorunun sorulduğu sınavda ayrıca yabancı dil puan şartı da aranmaktadır. TUS başvurusu nasıl ve nereden yapılır? TUS 2. dönem başvuru ekranına haberimizden ulaşabilirsiniz.

TUS başvurusu ile ilgili açıklama Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapıldı. Binlerce aday 2. dönem başvurularını yapmak için TUS başvurusu nasıl ve nereden yapılır? sorusuna yanıt aramaya başladı. Elektronik ortamda gerçekleşecek olan TUS 2. dönem başvuru sayfası sizlerle...

TUS BAŞVURUSU NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

2021-TUS 2. Dönem başvuruları bugün başlıyor. Başvurularınızı 13-29 Temmuz tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr sayfasında ve ÖSYM AİS mobil uygulamasından gerçekleştirilecek.

KİMLER TUS SINAVINA GİREBİLİR?

Bu sınava girmek için tabip veya tıp dışında bulunan meslek mensubu olan eczacı, veteriner veya kimyager olmak şartı bulunmaktadır. Uzmanlık eğitimi almak ve bir alanda uzmanlaşmak isteyen adayların girdiği bu sınav da 120 soru sorulmaktadır. Bu sınava girmenin koşullarından bir tanesi de dil yeterliliğinin olmasıdır. Yabancı dil sınavından belli bir taban puanının alınması şarttır. Sağlık sorunları bulunan ya da engeli bulunan adaylarda bu sınava girebilmektedirler.

Bu sınav da adayların uzmanlık eğitimi için yeterliliği ölçülür. Tıpta geçen genel kavram ve ilkeler ile bu ilkeleri uygulama, düşünme gibi yetileri ölçen bir sınavdır. Bu sınav ile tıpta uzmanlık eğitimine alınacak adayların seçimi yapılır.