TUS 2021 sınavı ne zaman? TUS geç başvuru tarihi açıklandı mı?

TUS başvuruları için zaman azaldı. ÖSYM tarafından düzenlenecek olan sınavın tarihi belli oldu. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavına dair detaylar yayımlanan kılavuzda açıklandı. Adaylara sınav başvurularında, HES kodu alma zorunluluğu getirildi. TUS 2021 sınavı ne zaman? TUS geç başvuru tarihi açıklandı mı?

TUS başvuruları 2 Şubat itibarıyla başladı. Adaylar, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan sınav kılavuzunda detaylara erişti. Sınav başvurularında adayların HES kodu edinmiş olmaları zorunlu oldu. Sınav ücretini yatıran adaylar başvurularını sistem üzerinden yapacak. TUS 2021 sınavı ne zaman? TUS geç başvuru tarihi açıklandı mı?

TUS BAŞVURULARI NE ZAMAN SONA ERECEK?

TUS başvuruları 10 Şubat 2021 tarihinde sona erecek. ÖSYM yayımladığı kılavuzdasınav için başvuruların 2-10 Şubat arasında alınacağını duyurmuştu.

TUS geç başvuruları ise 18.02.2021 günü saat 23:59'a kadar alınacak.

TUS 2021 SINAVI NE ZAMAN?

TUS 2021 sınavı 21 Mart 2021 tarihinde düzenlenecek. Sınav sonuçları 15 Nisan 2021'de açıklanacak.

TUS BAŞVURU KOŞULLARI

Durumları aşağıdaki maddelere uyanlar 2021-TUS ilgili dönemine başvurabilirler.

a) Tabip ya da tıp dışı meslek mensubu olarak eczacı, kimyager veya veteriner olmak ya da bu alanlarda eğitime devam ediyor olmak.

b) Türk Soylu Yabancılar için Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalışabilmelerine İlişkin 2527 Sayılı Kanun kapsamında bulunmak.

c) Meslek ve sanatını uygulamasına ve uzman olmak istediği dalda çalışmasına engel teşkil edebilecek bedeni ve ruhi bir hastalığı olmamak.

d) Burstan doğan mecburi hizmetlerini sınav gününden itibaren üç ay içinde bitirecek durumda olmak.

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavına (TUS) yabancı uyruklu adaylar da başvurabilirler.