TÜBİTAK STAR burs başvuru tarihi ne zaman? 2021 TÜBİTAK bursları ne kadar, başvurular nasıl yapılacak?

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) burs desteğiyle başarılı genç beyinlerin yanında olmaya devam ediyor. BİDEP ve STAR burs başvuru sürecine ilişkin beklenen açıklama geldi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklama üzerine gündeme gelen ''TÜBİTAK STAR burs başvuru tarihi ne zaman? 2021 TÜBİTAK bursları ne kadar, başvurular nasıl yapılacak?'' sorusunun yanıtı merak konusu oldu. İşte burs başvuru tarihi ve detayları...

Burs başvuruları için gözler Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu veya kısaca TÜBİTAK'a çevrildi. TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilmesi beklenen Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) başvuru tarihi ile ilgili duyurular yakından takip ediliyor. Peki 2021 2022 TÜBİTAK STAR burs başvuru tarihi ne zaman, bursları ne kadar, başvurular nasıl yapılacak, kimler başvuru yapabilecek?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 27 Eylül Pazartesi günü düzenlene Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda öğrencilere burs müjdesinde bulundu. TÜBİTAK bünyesinde gerçekleştirilen Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) başvuru süreci merak konusu oldu.

TÜBİTAK tarafından lisans öğrencilerine ödenen bursun yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜBİTAK STAR bursunu duyurdu. Öte yandan Aziz Sancar bursunun da ocak ayında başvurularını gerçekleşeceğini belirtti. İşte, TÜBİTAK bursları...

STAR BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilere burs müjdesi verdi. Konuşmasında, ''Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız da STAR bursu olan TÜBİTAK stajyer araştırma uygulamasını başlattı. STAR Burs programını, 1500 öğrenci için yeniden açıyoruz.'' ifadelerine yer verdi.

Başvurular, 25 Ekim - 12 Kasım 2021 tarihleri arasında alınacaktır.

TÜBİTAK BURS BAŞVURUSU

TÜBİTAK, Türkiye'nin genç ve başarılı beyinlerini desteklemeye devam ediyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucunda sayısal bölümler (Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi ve Uzay Bilimleri, Moleküler Biyoloji ve Genetik) için Y-SAY, eşit ağırlıklı ve sözel bölümler (Türk Dili ve Edebiyatı, Felsefe, Tarih, Coğrafya, Sosyoloji, Antropoloji, Arkeoloji, Sanat Tarihi, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, İlahiyat) için TYT puan türünde ilk 25.000'e girerek yurt içindeki üniversitelerin belirtilen örgün öğretim programlarından birine kayıt yaptıranlar, BİDEB 2205-Lisans Burs Programı'ndan aylık 4.000 TL'ye kadar burs almaya hak kazanıyor.

2205-Lisans Burs Programı 2021 yılı 2. dönem başvuruları, 25 Ekim - 12 Kasım 2021 tarihleri arasında alınacaktır.

TÜBİTAK LİSANS BURS BAŞVURUSU DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN...

HANGİ DURUMLARDA TÜBİTAK BURSU KESİLİR?

TÜBİTAK bursunun devam edebilmesi için öğrenci olunan üniversitenin not sistemi esas olmak üzere genel not ortalamasının 4 üzerinden en az 2.5 veya 65/100 olması gerekmektedir. Genel not ortalaması bu sınırın altında kalması durumunda not ortalaması şartı sağlanana kadar burs durdurulur.

AZİZ SANCAR BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı ardından önemli açıklamalarda bulundu. Öte yandan öğrencilere Aziz Sancar bursu müjdesini verdi. Erdoğan, ''Nobel ödüllü bilim insanımız Aziz Sancar adına ocakta doktora sonrası araştırma bursu programı başlatıyoruz. Yer alacak öğrencileri Aziz hocamız seçecek.'' ifadelerini kullandı. Aziz Sancar bursuna dair şartlar ve burs miktarı henüz belli değil.