Ankara Üniversitesi TIPDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ankara Üniversitesi bünyesinde gerçekleşen TIPDİL sınavları TUS ya da DUS adaylarının katıldığı bir sınavdır. YDS'ye ek olarak gerçekleştirilen TIPDİL sınavları dün gerçekleşti. 150 dakika süre verilen adaylara 80 soru soruldu. TIPDİL sınavında adaylar 100 üzerinden en az 50 puan almak zorundadır.

Tıpta, Diş Hekimliğinde ve Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği kapsamında yapılan TIPDİL sınavları dün yapıldı. Ankara Üniversitesi tarafından düzenlenen sınavda adaylara toplamda 80 soru soruldu. TIPDİL sınavının geçerlilik süresi yayınlanan kılavuza göre 5 yıl olarak belirlendi. TUS veya DUS adaylarının YDS'ye ek olarak girdikleri yabancı dil sınavı TIPDİL, başvuruları 30 Haziran 9 Temmuz arasında yapıldı.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

TIPDİL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

TIPDİL sonuçları ne zaman yayınlanacağı hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor. Ankara Üniversitesi sonuçları duyurduğu an haberimize eklenecektir. TIPDİL sınavları bugün saat 10:00 itibariyle başlarken 12:30'da sona erdi.

TIPDİL SINAVI NEDİR?

Tıpdil sınavı, TUS ve DUS adaylarının dil muafiyeti almak için YDS'ye ek bir alternatif olarak girebilecekleri bir yabancı dil sınavıdır.Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) adına Ankara Üniversitesi Sınav Yönetim Merkezi (ASYM)'dir.

TUS VE DUS için gerekli olan yabancı dil yeterliliğini sağlamak amacıyla kullanılabilir. TIPDİL sınavı yılda 2 kez yapılmaktadır ve geçerlilik süresi 5 yıldır.