Tıp Fakültesi 2018 üniversite başarı sıralaması Tıp Fakültesi taban puanları ÖSYM son dakika

Tıp Fakültesi üniversite taban puanları araştırılıyor. Tıp Fakültesi başarı sıralaması nasıl? YKS ilk kez 2018 yılında 30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde yapıldı. Adayların üç oturumlu sınavdan ilki olan TYT’ye girmeleri zorunluydu. 1 Temmuz’da AYT ve YDT düzenleniyor. Sınav sonuçları 31 Temmuz Salı günü erişime açılacaktı. ÖSYM son dakika açıklaması ile 30 Temmuz’da gece yarısı sonuçları erişime açtı. Tercihlerin 7 Ağustos ve 14 Ağustos tarihleri arasında yapılmasının ardından tercih sonuçları erişime açıldı. Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra bu programlara kaydolmama nedeniyle boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Merkezî yerleştirmede kontenjanı dolmayan veya kaydolmama nedeniyle boş kalan kontenjanlara, ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacaktır. Ancak merkezi yerleştirme kapsamında tercih yaptıktan sonra tercih sonuçlarıyla birlikte bir üniversiteye yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuru yapamazlar. Tıp Fakültesine girmek isteyen adaylar taban puanlarını merak ediyorlar. 2018 yılı Tıp Fakültesi puanlarına haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz. Yerleştirme sonrası ek yerleştirmeye yönelik boş kontenjanlar henüz yayınlanmadı. Güncel açıklamaları haberimizden takip edebilirsiniz.

Tıp Fakültesi YKS taban puanları 2018 yılı ÖSYM açıklaması araştırılıyor. Tıp Fakültesi başarı sıralaması merak ediliyor. Lise eğitimini tamamladıktan sonra öğrenimine üniversitede devam etmek isteyen adaylar ÖSYM tarafından düzenlenen merkezi sınava giriyorlar. YKS 2018 yılında ilk defa düzenlendi. Adaylar üç oturum içerisinden kendilerine uygun olara girdiler. Sınav sonuçları 31 Temmuz Salı günü erişime açılacaktı. ÖSYM son dakika açıklaması ile 30 Temmuz’da gece yarısı sonuçları erişime açtı. Tercihlerin 7 Ağustos ve 14 Ağustos tarihleri arasında yapılmasının ardından tercih sonuçları erişime açıldı. Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra bu programlara kaydolmama nedeniyle boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Merkezî yerleştirmede kontenjanı dolmayan veya kaydolmama nedeniyle boş kalan kontenjanlara, ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacaktır. Ancak merkezi yerleştirme kapsamında tercih yaptıktan sonra tercih sonuçlarıyla birlikte bir üniversiteye yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuru yapamazlar. Tıp Fakültesine girmek isteyen adaylar taban puanlarını merak ediyorlar. 2018 yılı Tıp Fakültesi puanlarına haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz. Yerleştirme sonrası ek yerleştirmeye yönelik boş kontenjanlar henüz yayınlanmadı. Güncel açıklamaları haberimizden takip edebilirsiniz.

TÜM PUANLAR İÇİN TIKLAYIN

SON 3 YILIN TABAN TAVAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

YKS EK TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Ek yerleştirme tarihi ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

YKS  EK TERCİH TABAN PUANLARI AÇIKLANDI MI?

2018 yılı Tıp Fakültesi puanlarına haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz. Yerleştirme sonrası ek yerleştirmeye yönelik boş kontenjanlar henüz yayınlanmadı. Güncel açıklamaları haberimizden takip edebilirsiniz.

MEDİPOL ZİRVEDE!

TÜBİTAK sayısal ek puanıyla Türkiye 1.’si olan Halil Hazar Gelener’in de aralarında olduğu YKS’de dereceye giren ilk 57 öğrencinin 10’u Uluslararası Tıp Fakültesinde eğitim alacak. Şampiyon öğrenciler için düzenlenen basın toplantısında konuşan Rektör Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Uluslararası Tıp Fakültesinin Türkiye’de en yüksek tavan ve taban puanlarla yerleşilen tıp fakültesi olduğunu söyledi.

2016 ve 2017 yıllarında yapılan üniversite yerleştirme sınavlarında dereceye giren öğrencilerin adresi olan İstanbul Medipol Üniversitesi başarısını bu yıl da tekrarladı. YKS 2018 sayısal puan türünde alanında TÜBİTAK sayısal ek puanıyla Türkiye 1.’si olan Halil Hazar Gelener ve Türkiye 5.’si olan Rıdvan Şakir, İstanbul Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesini (UTF) kazandı. İstanbul Medipol UTF, 10 kişilik kontenjanının tamamını YKS’yi ilk 57’de tamamlayan öğrenciler arasından kabul etti. UTF’de eğitim almaya hak kazananlar arasında Türkiye 1.’si ve 5.’sinin yanı sıra Türkiye 16.’sı Mehmet Fatih Özkan, Türkiye 21.’si Ömer Faruk Doğru, Türkiye 24.’sü Özgen Şafak Karakuş, Türkiye 26.’sı Tunahan Abalı, Türkiye 28.’si Zeynep Kıyak, Türkiye 39.’su Emir Doğan, Türkiye 49.’su Gülşade Rabia Çakmak ve Türkiye 57.’si Şevval Nil Esirgün yer aldı. İstanbul Medipol UTF, aynı zamanda Türkiye’deki bütün tıp fakülteleri arasında en yüksek tavan (562,95) ve taban (549,17) puanlara sahip tıp fakültesi oldu.

“BİLİM İNSANI YETİŞTİRİYORUZ”

Şampiyon öğrenciler için düzenlenen basın toplantısına İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Ceran, Uluslararası Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülkadir Ömer, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naci Karacaoğlan, Öğrenci Koçu ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil ile akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Konuşmasında öğrenciler ve aileler kadar kendileri için de heyecanlı bir süreci geride bıraktıklarını ifade eden Rektör Aydın, öğrencileri başarılı birer bilim insanı olarak yetiştirmeyi arzu ettiklerini söyledi. Uluslararası Tıp Fakültesinin bilim insanı yetiştirme misyonuna vurgu yapan Rektör Aydın şöyle dedi: “Türkiye’nin en başarılı öğrencileri arasında yer alan gençlerimizin son 2 yılda olduğu gibi bu sene de Medipol’ü seçmesinden ötürü gururluyum. Burada bulunan öğrencilerin birçoğu Uluslararası Tıp Fakültesi öğrencisi. Ancak diğer fakültelerimizi de tercih eden dereceli öğrenciler de aramızda. Uluslararası Tıp Fakültesi olarak misyonumuz ülkemize bilim insanı kazandırmak. Ülkemiz için büyük ihtiyaç olarak gördüğümüz bilim adamı-doktor yetiştirmek istiyoruz. Aynı zamanda bu gençlerin ülkenin geleceğinde söz sahibi olmasını bekliyoruz. Tıp eğitiminin yanı sıra insanı ilgilendiren teknolojiyi geliştirmek için mühendislik gibi alanlarla da aynı yolu izliyoruz.”

“BURSLU KONTENJANLARIMIZ İLK 500 İLE DOLDU”

İstanbul Medipol Üniversitesinde tıp eğitiminin Türkçe eğitim verilen Tıp Fakültesi ile İngilizce eğitim verilen Uluslararası Tıp Fakültesi olmak üzere iki ayrı fakültede ilerlediğini kaydeden Rektör Aydın, Medipol’ün Türkçe eğitim verilen Tıp Fakültesinin tam burslu kontenjanlarının da ilk 500’e giren öğrenciler tarafından doldurulduğunu söyledi. Öte yandan sağlık, mühendislik ve sosyal bilimlerde 176 farklı diploma programında eğitim verdiklerini bildiren Prof. Aydın, Medipol’ün bu sene lisans ve ön lisans alanında en fazla öğrencinin tercih ettiği vakıf üniversitesi olduğuna işaret etti. Aydın, İstanbul Medipol Üniversitesinin bu eğitim yılında da yerleşen öğrenci sayısına oranla “en yüksek doluluk oranına sahip” vakıf üniversitelerinin ilk sıralarında yer aldığını kaydetti.

“HEDEFİM ARAŞTIRMACI BİLİM İNSANI OLMAK”

YKS 2018’de alanında TÜBİTAK sayısal ek puanıyla Türkiye birincisi olan Şanlıurfalı Halil Hazar Gelener de Medipol’ü tercih etmesinde bilim insanı olma yolunda hızlı bir şekilde ilerleme imkânının belirleyici olduğunu söyledi. 2016 ve 2017 şampiyonlarının Medipol’de olmasının tercihini etkileyen bir diğer faktör olduğunu ifade eden Gelener, “Hedefim her zaman birinci olmaktı, motivasyonumu da bu doğrultuda kurdum. ABD’de dil eğitimi almak, Harvard’da staj yapmak, araştırmacı hekim olarak yetişmek ve bu imkanlara sahip olacak 10 öğrencinin arasında olmak için buradayım. İlerideki hedefim ise Medipol’ün bana sağladığı imkanları değerlendirerek iyi bir bilim insanı olmak ve ülkeme hizmet etmek” dedi. Türkiye 21.’si Ömer Faruk Doğru da İstanbul’da düzenlenen 10. Türkiye Hafıza Olimpiyatları’nda 5 ayrı dalda 5 rekor kırarak şampiyon olduğunu anlattı. Doğru, ABD’de Las Vegas’ta yapılan Dünya Olimpiyatlarında da Dünya 4.’sü olduğunu kaydetti.

ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ NE ZAMAN?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILIR?

Üniversite kayıtları, bizzat üniversitenin ilgili departmanı ile yüz yüze ve internet üzerinden e-Devlet'ten yapılabiliyor. Öğrencilerin kazandığı üniversite eğer internetten e-Kayıt yapmayı destekliyorsa e-Devlet üzerinden kayıt alınabilecek.

e-Kayıt desteklemeyen üniversitelere kayıt yaptırmak isteyen adayların da direk üniversiteye giderek üniversitenin ilgili departmanıyla kayıt yaptırması gerekiyor.

Yerleştirildikleri üniversite programına 18 Ağustos'a kadar kayıt yaptıracak olan adaylar, merakla üniversite kayıt işlemleri için gerekli belgeleri araştırıyor. İşte üniversite kaydı için gerekli belgeler;

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinde görülebilecektir.

Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.

Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.

ÜNİVERSİTE SONRASI KAYIT BELGELERİ BUNLAR OLACAK

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yükseköğretim programlarına öğrenci alınmasında, ÖSYM tarafından yapılan merkezî yerleştirme ile yükseköğretim kurumları tarafından yapılan özel yetenek sınavıyla seçme olmak üzere iki farklı yöntem kullanılır. Merkezî yerleştirme yöntemi aşağıda açıklanmıştır. Özel yetenek sınavı ile seçme yöntemi ise 6. maddede anlatılmaktadır.

Merkezî yerleştirmede adaylar yükseköğretim programlarına; YKS puanları, varsa ek puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM tarafından yerleştirileceklerdir. 2018 yılında, YKS sonuçlarına göre yapılacak merkezî yerleştirmede, 2018 yılı yerleştirme puanları ile 2018 yılı için hesaplanmış ek puanlar kullanılacaktır.

Tablo 3C, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarındaki alanların devamı niteliğinde olduğu kabul edilen ve adayların ek puanla yerleştirilebilecekleri ön lisans programlarını göstermektedir.

Tablo 3A ve Tablo 3B.1, ortaöğretimdeki bazı alanlar ile aynı alanda olduğu kabul edilen ek puan uygulanacak lisans programlarını göstermektedir.

Adayların hangi yükseköğretim programları için ek puanlarının hesaplanacağını öğrenebilmeleri için Tablo 3A’da, Tablo 3B.1’de ve Tablo 3C’de alanlarını bulmaları ve bu alanların karşısındaki yükseköğretim programlarını incelemeleri gerekmektedir.

Yükseköğretim programlarını tercih edebilmek için YKS’de en az kaç puan almak gerektiği Tablo 1F ve Şekil 5’de gösterilmiştir. Hukuk, mimarlık, mühendislik, tıp, öğretmenlik programlarına başvurabilmek için en düşük başarı sırasının ne olması gerektiği ise Tablo 1G’de yer almaktadır.

Sınava giren adayların yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri birlikte yapılacaktır. Yerleştirme sonuçları YÖK’e elektronik ortamda iletilecektir. Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra bu programlara kaydolmama nedeniyle boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Merkezî yerleştirmede kontenjanı dolmayan veya kaydolmama nedeniyle boş kalan kontenjanlara, ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacaktır.