Tercihler onaylandıktan sonra değiştirilebilir mi YKS 2021? YKS tercih dönemi bitti mi?

YKS tercihlerini yapan adaylar tercihlerini değiştirip değiştiremeyeceğini merak ediyor. Tercihler kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapılabiliyor. Peki, tercihler değiştirilebilir mi YKS 2021? YKS tercih dönemi bitti mi?

YKS tercih dönemi sona eriyor. Adaylar, sadece tercih yapabilecekleri tablolardan olmak koşuluyla girmek istedikleri yükseköğretim programlarını saptayacaklar, bu programların kodları ve adları ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul adlarını tercih sırasına göre yazacaklardır. Peki, Tercihler değiştirilebilir mi YKS 2021? YKS tercih dönemi bitti mi?

YKS TERCİH DÖNEMİ BİTTİ Mİ?

Tercih işlemleri, 20 Ağustos 2021 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

YKS TERCİHLERİ DEĞİŞTİRİLEBİLİR Mİ?

ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerinizi tamamlayınız. Tercih işlemini ekrandaki uyarılara göre sonlandırınız.

Tercihlerinizin ÖSYM'ye ulaştığından emin olmanız için ekranda "2021-YKS Tercihleriniz ÖSYM'ye bildirilmiştir." ifadesini mutlaka görünüz. Tercih bildirim işleminizi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinizde değişiklik yapabilirsiniz.

Tercihlerinizi internetle ÖSYM'ye göndermeden önce tüm tercihlerinizin durumunuza uygun olduğundan mutlaka emin olunuz. Tercih süresi bitene kadar, sisteme işlenen tercihlerde değişiklik yapılabilecektir.

Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar bu işlemi elektronik ortamda yapacaklardır (Tercihlerin tümüyle iptali yapılmaz.). Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamayacaktır.

Tercih işleminizi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerinizi mutlaka kontrol ediniz ve yazıcıdan tercih listenizi alarak saklayınız.

Tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen ya da tamamen iptali vb. değişiklik taleplerini içeren dilekçelere Merkezimizde işlem yapılmayacaktır.