TEOG sınav yorumları 26-27 TEOG Nisan soruları e-okul.meb.gov.tr

MEB tarafından ortaokul 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ikinci dönem merkezi ortak sınavların ilk oturumu 26 Nisan 2017 Çarşamba günü yapıldı. İlk oturumda öğrenciler, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sınava girdi ve bu alanlardaki sınav sorularını çözdüler. Peki TEOG sınav soruları ve yorumları TEOG 26 Nisan sınav soruları nasıldı? İşte detaylar

TEOG sınav soruları ve yorumları TEOG 26 Nisan sınav soruları nasıldı? TEOG ikinci dönem sınavı saat 09.00'da başladı. TEOG soruları ve cevapları için uyarılar var. 26 Nisan TEOG oturumunda Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi sınavı yapılacak. TEOG sınavına girecek olan öğrenciler, sınavın ilk gününde Türkçe, Matematik ile birlikte Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavlarına gireceklerdir. Bu üç sınav için toplamda 6 tane soru sorulacaktır. Sorulacak olan 60 soru için cevaplandırma süresi olarak 120 dakika verilecektir. Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçık türleri kullanılacak ve her bir ders yazılısının süresi 40 dakika olacak. İkinci dönem merkezi TEOG ortak sınavları iki gün sürecek. Sınavlara 1 milyon 185 bin 328 öğrencinin katılacağı öngörülüyor. Sınavlar, yurt içinde 970 merkezdeki 16 bin 257 okulda ve 94 bin 225 salonda, yurt dışında ise 15 merkezde ve 22 okulda düzenleniyor.

TEOG SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG SINAV HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

E-OKUL SİSTEMİNE GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN...

EBA GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG SINAV SORULARI NASILDI TIKLA ÖĞREN 

TEOG 2017 PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG SINAV SORULARI NASILDI? SINAV YORUMLARI NASIL?

Eylül Bgm? #TEOG Din, Türkçe sınavının devamıydı

çağla’? Türkçeden gülerek çıktım matematik sen misin gülen dedi resmen #TEOG

Dr.Betül Sayan Kaya? @drbetulsayan Bugün ve Perşembe günü #TEOG sınavına girecek olan bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum.

Cevdet Yılmaz? @_cevdetyilmaz #TEOG sınavına giren çocuklarımıza başarılar dilerim. Geleceği daha donanımlı nesiller inşa edecek.

T.C. Başbakanlık? @TC_Basbakan "Ülkemizin aydınlık yarınlarını inşa edecek tüm öğrencilerimize #TEOG sınavlarında başarılar diliyorum."

Şeyma Suna Erdoğan: Türkçe beklediğimden daha kolaydı. Çok rahattı. Hiç endişem olmadı, özgüvenim geldi. Ama matematik gerçekten çok zordu. Birkaç soru hariç çoğu zor soruydu. Ağlayanlar oldu. Matematik biraz sıkıntı. Birinci dönemki matematik testi daha kolaydı. Ben sınavdan bir hafta önce okula gelmedim. Bol bol test çözdüm, tekrar yaptım, öyle hazırlandım. Test çözmenin çok yararı oldu, geliştirdi beni.

Yankı Yiğit Uçar: Sınav iyiydi ama bayağı zor sorular vardı. Türkçe daha kolaydı. Sorular bizim seviyemizin iki kat üstü gibiydi. Soru olarak bayağı bir konu dağılımı vardı. Eşitsizliklerle ilgili soru bayağı kafa karıştırdı. Bu sınava günden 200, 300 soru çözerek hazırlandım. Son gün konu tekrarı yaptım matematikle ilgili. 

Irmak Tali: Türkçe iyiydi ama matematik zordu. Olasılık ile ilgili, koni ve üçgenlerle ilgili soru çıktı. Biraz zorladı. Geçen seneki mazeret sorularına baktık. Onlara benzer sorular çıkacak diye duymuştuk ama alakasız sorular çıktı. Kolaylar bulunuyordu fakat aşırı zor sorular da vardı.

Zeynep Mercan: Matematik biraz zordu. Sınava hazırlanırken kendime ayıracak vaktim kalmıyordu. Her dakika test çözüyordum. Çözdüğüm testlerden bile daha zordu. Hiç böyle sorularla karşılaşmadım. Notlarım bu sefer düşecek gibi. Okul sınavlarıyla alakası yoktu soruların. Geçen seneki testlerle de alakası yoktu. 

Melis İçtener: Türkçe kolaydı ama matematik zordu. Üçgen çevresi, dikmeler ile ilgili sorular zorladı. Gidip de saçma saçma sorular sormuşlar. Güzel güzel sorular vardı kaynaklarda. Birinci TEOG'a göre zordu. İlki daha kolaydı. Kendi kendime çalışarak, test çözerek hazırlandım sınava. Ablamlar da anlattı. 

TEOG soruları 

Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçık türleri kullanılacak ve her bir ders yazılısının süresi 40 dakika olacak. Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alınacak. Sınav düzenlenecek okullarda, sınav günleri ders yapılmayacak.

TEOG İngilizce testini 1 milyon 166 bin 750 öğrenci, Fransızca testini 391 öğrenci, Almanca testini 378 öğrenci, İtalyanca testini de 23 öğrenci yanıtlayacak. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Musevilik dersinden 33, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ermenilik dersinden 226 öğrenci sınava girecek.

TEOG mazeret sınavı tarihleri: Sınava giremeyen ve geçerli mazeretini belgelendiren öğrenciler, 20 Mayıs Cumartesi ve 21 Mayıs Pazar günleri mazeret sınavlarına girebilecek. Sınav sonuçları, e-okul sisteminde açıklanacak.

28 Nisan cuma günü tatil mi : MEB yetkilileri tarafından bu zamana dek bir açıklama gelmedi. Geçen döneme bakıldığında 23 ve 24 Kasım’da ortak sınava giren öğrenciler 25 Kasım Cuma günü eğitim öğretime kaldığı yerden devam etti. MEB tarafından “tatil” haberi geldiğinde haber içeriğimizde olacaktır.

TEOG YORUMLARI

TEOG'da geçen dönem en çok konuşulan soru Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testindeki Merve ve babaannesi sorusu olmuştu. TEOG yorumlarını Twitter'dan yazan öğrenciler günün TT listesine girmişti. İşte TEOG yorumlarında geçen dönemin favorileri...

-TEOG Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları nasıldı? 

TEOG yorumlarını haber yorumları bölümüne yaz hem diğer yorumları gör hem de TEOG'a giren diğer öğrencilerle TEOG soruları hakkında fikir alışverişinde bulun.

TEOG sınavına girmek için hangi şartlar gereklidir?

 
Ortaokul öğrencisi olanların; 2016-2017 öğretim yılında örgün bir ortaokulda 8. Sınıfta öğrenim görüyor olması
Açık öğretim ortaokulu öğrencisi olanların; Örgün ortaöğretim kurumlarından birisinde kayıtlı olması ve açık öğretim ortaokul 8. Sınıf öğrencisi olması Yurt dışında öğrenim görmekte olan öğrencilerin; 2016-2017 öğretim yılı içinde MEB’e bağlı bir okulda 8. Sınıf öğrencisi olması gerekmektedir. 


 
TEOG sınavları öncesinde dikkat edilmesi gerekenler
 
Sınav öncesinde, uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre öğrenciler, uyku ve beslenme düzenlerinde değişikliğe gitmemelidirler. Sınav günü öncesinde sınava geç kalma korkusu ile erken bir saatte değil de normal de hangi saatte yatılıyor ise o saatte yatılarak uyunması gereklidir. Sınav öncesinde son günlerde çok ağır olan ve çok yağlı olan yiyecekler yenmemelidir. Herhangi bir sakatlanmaya maruz kalınmaması için çok hareketli ve tehlikeli olan sporlardan uzak durulması gereklidir. Sınav öncesinde öğrenciler yaptıkları deneme sınavlarında sorulara yanlış cevap vermekten korkmamalıdırlar. Deneme sınavlarında yapılan yanlış sorular, TEOG sınavlarında da yapılacak diye bir düşünce oluşturmamalıdır. Burada önemli olan şey, öğrenciler tarafından yanlış yapılan soruların doğrusunun nasıl olacağı öğrenilerek bir daha aynı yanlış yapılmamaya çalışılmalıdır. 
 
TEOG sınavının geçersiz sayılacağı durumlar 

Milli Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistem Sınav Yönergesi ile belirlenmiş olan sınav kurallarının ihlal edilmesi durumunda, sınav görevlisi ve yetkilisi kişilerin tutacakları tutanaklar dahilinde öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır. Sınavın geçersiz sayılacağı durumlar ise şunlardır;

Öğrenci sınavda kopya çekerse, 

Başka birisinin yerine sınava girerse, 

Cevap kağıdı okunamaz hale gelecek şekilde karalanırsa,

Sınava saat, küpe, cep telefonu ve çanta gibi eşyalar ile girilirse,

Sınav evrakı sınav güvenlik kutusunun dışında posta ile Bakanlığa gönderilirse öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.

TEOG için altın ipuçları

Oğuzkaan Okulları Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz, 26-27 Nisan'da yapılacak TEOG sınavlarında  yanınızda  bulunması gerekenler  ile bulunması yasak olan şeyleri  maddeler halinde tek tek sıraladı. Yılmaz,  Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, TC İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil sorularını çözerken nelere dikkat edilmesi gerektiği  konusunda önemli uyarılarda bulundu. 

SINAVA GİDERKEN YANINIZA ALMAYI UNUTMAMANIZ GEREKENLER
•    Nüfus Cüzdanınız ( Cevap kağıdınızda yazılı olan TC kimlik numaranızı, ad ve soyadı bilgilerinizin doğru olup olmadığını kontrol etmek için)
•    En az iki adet yumuşak uçlu kurşun kalem, leke bırakmayan silgi ve kalemtıraş.

SINAVDA YANINIZDA BULUNMASI YASAK OLAN ŞEYLER
•    Sözlük
•    Hesap makinesi
•    Cep telefonu
•    Çağrı cihazı
•    Hesap cetveli
•    Bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihaz
•    Saat fonksiyonu dışında özelliği olan saat. 

SINAVDA
1. 
   Sınav giriş belgesinde belirtilen numaradaki sıraya oturunuz. (Öğrencinin sırasını değiştirme yetkisi salon sorumlusuna aittir)
2.    Sınav başlamadan tuvalet ihtiyacınızı gideriniz. Sınav sırasında tuvalet ihtiyacınızın olması durumunda salon görevlisi eşliğinde tuvalete gitme hakkınız olduğunu biliniz.
3.    Salon görevlileri sınav evraklarını sizlerin gözü önünde açarak kontrol edip dağıtacaktır. 
4.    Fotoğrafınızın bulunduğu cevap kağıdınızdaki fotoğrafın, TC kimlik numaranızın ve adınızın, soyadınızın doğru olup olmadığını kontrol ediniz.
5.    Cevap kağıdınıza kitapçık türünü işaretleyiniz. 
6.    Size verilen cevap kağıdında herhangi bir sorun varsa salon görevlisini uyarınız.
7.    Size verilen soru kitapçığını kontrol ederek eksik veya silik baskı olup olmadığını kontrol ediniz ve sorun varsa değiştirilmesini isteyiniz. 
8.    Cevapları kurşun kalemle işaretlemeniz gerektiğini biliyorsunuz.
9.    Cevap kağıdınıza cevaplar dışında hiçbir yazı veya işaret yapmayınız. (Optik okuyucu okuyamazsa sınavınız geçersiz sayılır)
10.    Cevap kağıdınızda çift işaretlenmiş veya iyi silinmemiş cevaplar optik okuyucu tarafından yanlış olarak değerlendirilir.
11.    Cevap kağıtları sınıftaki oturma sırasına göre optik okuyucudan geçer. Bu nedenle okuma sırasında kopya taraması da yapılabilmektedir. Kopya tespiti yapılan öğrencilerin cevapları geçersiz sayılmaktadır. Dikkatli olunuz.
12.    Kopya çeken öğrenciler salon görevlileri tarafından tutanakla belirlenmektedir.
13.    Sürenizi sonuna kadar kullanınız. 
14.    Sınavı bitirdiğinizde boş bıraktığınız soruları cevap kağıdından bulup tekrar çözmeye çalışınız.
15.    Yanlışlar doğruyu götürmediği için cevaplandırılmadık soru bırakmayınız.
16.    Çok emin olmadıkça daha önce verdiğiniz cevabı değiştirmeyiniz. Özellikle Türkçe ve TC. İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinde %90 ilk verilen cevabın doğru olduğu belirlenmiştir.
17.    Sınav gözetmenlerinin dikkat dağıtan davranışları olursa gözetmeninizi kibar dille uyarınız.
18.    Cevap kağıdınızdaki imza bölümüne kendi el yazınızla isminizi yazınız.

SORU ÇÖZÜMÜ YAPARKEN 
TÜM SINAVLAR İÇİN;

Soruyu doğru çözmenin ön koşulu doğru okuyup doğru anladığından emin olmaktır. Sınav süreleri yeterince uzun olduğundan çözüme başlamadan her soruyu iki defa dikkatle, verilenle istenenin altını çizerek okuyunuz.
•    Yanlışlar doğruları götürmediğinden size an mantıklı gelen seçeneği işaretleyiniz.
•    Optik formunda kodlama yapmanız gereken alan dışına herhangi bir işaret yapmayınız, yazı yazmayınız ve kirletmeyiniz.
•    Kodlamayı örnek işaretlemeye göre yapınız.

TÜRKÇE SORULARINI ÇÖZERKEN;
•    Anlamını bilmediğiniz sözcükleri cümlenin gelişine dikkat ederek bulmaya çalışınız.
•    Soruları en az iki defa verilenle isteneni ayırt ederek okuyunuz.
•    Paragraf sorularında önce soruyu okuyarak paragrafta ne arayacağınızı bilirsiniz.
•    Türkçe testindeki paragraf sorularına kendi görüşünüze göre değil, yazarın görüşüne göre cevap veriniz. (En çok bu tür sorularda hata yapılıyor)

MATEMATİK SORULARINI ÇÖZERKEN;
•    Soruyu verilenle isteneni ayırt ederek okuyunuz.
•    İşlemi bitirdiğinizde sağlamasını yapınız.
•    İşlem yapmanız gereken soruları zihninizden çözmeyiniz, her işlem basamağını yazarak yürütünüz.
•    Takıldığınız sorularda, soru ile ilgili konuyu öğretmenlerinizin nelere dikkat çekerek anlattığını düşününüz.

FEN BİLİMLERİ SORULARINI ÇÖZERKEN;
•    Bilgi ve yorum gerektiren biyoloji sorularını doğru okuduğunuzdan emin olunuz.
•    işlem gerektiren soruları çözerken hem verilen ve isteneni doğru belirlediğinizden emin olunuz hem de işlemleri yazarak yapınız.
•    öğrenci çalışma kitabındaki edinimler ve kazanımlar sorularını gözden geçirip tereddüt ettiğiniz soruları yeniden çözünüz. 

TC İNKİLAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK VE DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ SORULARINI ÇÖZERKEN;
•    İnkilap Tarihi soruları bilgi kadar yorum gerektiren sorulardır, dolayısıyla soru ile ilgili bilgilerinizi tam hatırlamanız  ve doğru yorumlayabilmeniz gerekmektedir.
•    Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularını çözerken soruları çözerken takıldığınızda mantığınızı kullanınız. (İslam dini mantık dinidir.)

YABANCI DİL SORULARINI ÇÖZERKEN;
•    Yabancı dil sorularının çözümü öncelikle sözcüklerin anlamını bildiğiniz ölçüde kolay olacaktır.
•    Soruların çoğunu Türkçe' de olduğu gibi doğru anlayarak çözebilirsiniz.