TEOG nakil sonuçları 2. yerleştirme başvuru ekranı MEB'te

Yerleştiği lisesinden memnun olmayan ya da açık liseye yerleştirilen öğrenciler için düzenlenen TEOG yerleştirmelerinde nakil uygulamasının ilkinin sonuçları bugün açıklanıyor.

Lisede boş kontenjan sayısına göre tercih yapacak adaylar, 1. nakil tercih sonuçlarının açıklanmasını bekliyordu.  TEOG nakil tercihlerinizi yaparken seçtiğiniz okullarda boş kontenjan şartı aranmayacak. Okulun boş kontenjanı olmasa da tercih hakkınız olacak. 

e OKUL NEDİR NASIL ÇALIŞIR?

Bu sistem sayesinde veliler öğrenciler ile ilgili bir çok veriye ulaşabiliyor. Sınav notları devamsızlık merkezi sınav başarıları ve nakil işlemleri gibi şeyler e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi 2017 ile yapılabilmekte. e-okul ile bir öğrencinin okula kaydından mezuniyetine kadar olan bütün süreci içinde barındırır. e-okul ile veliler okul tarafından veya öğretmenler tarafından kendilerine yapılan duyurulara ulaşabilir, ders programları derslere giren öğretmenler gibi bilgilere ulaşabilir, sınav tarihleri öğrencinin yaptığı devamsızlıklar gibi şeyler öğrenilebilir.