TEOG yerleştirme sonucu için geri sayım başladı

Ortaokul 8’inci sınıf öğrencilerinin heyecanla beklediği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) yerleştirme sonuçları 11 Ağustos'ta açıklanacak.

TEOG tercih yerleştirme sonuçları MEB e-okul.meb.gov.tr'de sorgulanacak. TEOG sonuclarinin 11 Ağustos Cuma günü MEB tarafından açıklanması bekleniyor. TEOG tercih sonuçları e-okul.meb.gov.tr adresinden yayınlanacak. TEOG yerleştirmesi ve boş kontenjanlar hakkında son bilgiler. 

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

8'inci sınıfta öğrenim gören, açık öğretim ortaokulunda mezun durumda olan ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, YEP üstünlüğü, esas alınarak yapılacaktır. Tercih yapmayan öğrenciler ile hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, sistem tarafından açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecektir. Ancak, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin yerleştirme işlemleri kılavuzun 1. 7, 1.8 ve 1.9 maddelerine göre gerçekleştirilecektir . 14 - 18 Ağustos 2017, 21 - 25 Ağustos 2017, 28 Ağustos - 06 Eylül 2017 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçekleştirilecektir. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 (üç) tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezi olarak yapılacaktır. Açık orta öğretim kurumlarına yerleşen öğrencilerin, talep etmeleri halinde İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca, nakil mevzuatına göre boş kalan kontenjanlara 11 - 14 Eylül 2017 tarihlerinde, 3 tercih alınarak, YEP üstünlüğü ne göre il/ilçe sınırları içerisinde yerleştirmesi yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.