E-okul lise nakil boş kontenjan-sistem sayfası

MEB tarafından konuyla ilgili son dakika açıklama yapıldı. Yerleştiği lisesinden memnun olmayan ya da açık liseye yerleştirilen öğrenciler için düzenlenen TEOG yerleştirmelerinde nakil uygulamasının ilkinin sonuçları bugün açıklanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı E-Okul uygulaması üzerinden sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına nakil işlemleri ile ilgili boş kontenjan ve taban puan bilgileri erişime açıldı. İşte liselerin boş kontenjanı ve taban puanları. Veliler ve öğrenciler TEOG Nakil İşlemleri, lise boş kontenjanları ve taban puanları ile ilgili bilgileri Milli Eğitim Bakanlığının resmi web sitesi E-okul üzerinden e-okul.meb.gov.tr internet adresi üzeriden öğrenebilecekler.

TEOG 3.NAKİL BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

E-OKUL SİSTEMİNE GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN...

2017 TEOG E-Okul boş kontenjanlar listesi için tıklayınız

TEOG 2017 tercih yerleştirme sonuçları için tıklayınız 

BOŞ KONTENJAN HANGİ OKULLARDA

Anadolu, fen ve sosyal bilimler liselerinde kontenjanlarının neredeyse tümü dolu iken en fazla boş kontenjan ise imam hatip ve meslek liselerinde var. Örneğin İstanbul Sultanbeyli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 612 kontenjanının 273’ü, Beykoz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 578 kontenjanının 211’i boş. Aynı şekilde İstanbul’da Ahmet Yesevi İmam Hatip Lisesi’nin 510 kontenjanının sadece 64’ü dolarken, 446’sı boş. Buna karşın Atatürk Fen Lisesi’nde 120 kontenjanda tek boş yer var. Galatasaray, İstanbul (Erkek), Kabataş Erkek, Cağaloğlu Anadolu gibi liselerde ise boş kontenjan yok.