Telafi eğitimi planı ne zaman bitecek? Telafi eğitimi zorunlu mu?

Türkiye genelinde ortaokul ve liselerde 5 Temmuz itibariyle talefi eğitimine başlanacak. Başvuruların devam ettiği telafi eğitimi için yeni gelişmeler milyonlarca öğrencinin yakın takibinde olan bir konudur. Koronavirüs nedeniyle eğitimde oluşan aksaklıkların önüne geçmek amacıyla düzenlenen telafi eğitimi öğrencileri yeni yıla hazırlamış olacaktır. İnternet aramalarında ''telafi eğitimi zorunlu mu, ne zaman bitecek?'' soruların yanıtları merak konusu oldu.

Telafi eğitim süreci başlıyor. Milyonlarca öğrenci ve velinin yakın takibinde olan talefi eğitimi bilindiği üzere eğitimde yaşanan sıkıntaları gidermek için düzenlenecektir. Söz konusu konuya ilişkin duyuruyu yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs salgını nedeniyle eğitimde uzun süre aksaklıklar yaşandığını ve bu programın faydalı olabileceğini belirtti. Peki Telafi eğitimi zorunlu mu? Telafi eğitimi planı ne zaman bitecek?

TELAFİ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU SON GÜN NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) telafi eğitimi programına, 21-Haziran-2 Temmuz arasında https://telafidebendevarim.meb.gov.tr adresinde üzerinden başvuru yapılabilecek.

TELAFİ EĞİTİMİ PLANI NE ZAMAN BİTECEK?

21 Haziran-2 Temmuz'da başvuru yapılabilecek telafi eğitimi programı, 5 Temmuz-31 Ağustos'ta düzenlenecek.

Öğrenciler, bu süreçte Aile ve Sosyal Hizmetler, Gençlik ve Spor, Kültür ve Turizm, Sağlık ile İçişleri bakanlıkları ve belediyelere bağlı tesis ile merkezlerden yararlanabilecek.

Program kapsamında okul, ilçe ve il genelinde gerçekleştirilecek bilimsel, sosyal, kültürel, sportif eğitim faaliyetleri ve etkinliklerle ilgili ayrıntılara kurumun resmi interenet adresinden erişilebilecek.

TELAFİ EĞİTİMİ ZORUNLU MU?

Gönüllülük esasına göre düzenlenecek olan telafi uygulamasına başvuran öğrenciler, öğretmenler ve velilere yönelik eğitim faaliyetlerini içeren program, "eğitim faaliyetleri fiziksel", "sosyal duygusal", "akademik gelişim" ve "özel eğitim alanı" olmak üzere dört ana temaya uygun planlanacak.

EĞİTİM FAALİYETİ ÇALIŞMA ESASLARI

Eğitim faaliyetlerine katılmak isteyen öğrenciler, veli izin belgeleriyle eğitim faaliyetinin açıldığı okula başvurabilecek.

Programa başvuruları kabul edilen öğrenci, öğretmen, velilere kabul edildiklerine dair bilgilendirme, faaliyeti açan okul müdürlükleri tarafından yapılacak.

Eğitim faaliyetinin açılabilmesi için en az 12 kişilik öğrenci grubunun oluşması gerekecek, özel eğitim öğrencilerine açılacak faaliyetlerde alanın özelliği gereği sayı sınırlaması aranmayacak.

Program kapsamında düzenlenecek tüm eğitim faaliyetleri Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen Kovid-19 salgını koruma tedbirleri doğrultusunda gerekli önlemler alınarak gerçekleştirilecek.

Eğitim faaliyetlerine katılacak tüm öğrenci, veli ve öğretmenler için HES kodu sorgulaması yapılacak ve bu duruma ilişkin gerekli önlemler alınacak.

Öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik örnek eğitim faaliyetleri, içerik ve materyallerine "https://telafidebendevarim.meb.gov.tr" adresinden erişilebilecek.