Tedbirlerden ve yüz yüze eğitimden taviz vermeyiz

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Okullarda yüz yüze eğitimin aksamaması için maske, mesafe ve hijyen kurallarından asla taviz vermeyeceğiz” dedi, herkesi aşı olmaya davet etti.

1,5 yıl aradan sonra öğrenciler 6 Eylül'e okullarına kavuşuyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 81 ilin milli eğitim müdürleriyle toplantı yaparak yüz yüze eğitime ilişkin yeni yol haritasını belirledi:

* Eğitim, tüm kademelerde haftada 5 gün olacak.

* Okula maske ile gidilecek, yemekhaneler, kantinler ve pansiyonlar açık olacak.

* Öğrenci ve personele okul içinde maskeye ihtiyaç duymaları durumunda okul idaresi ücretsiz maske temin edecek.

* Kurum personeli ve öğrenciler dışındaki kişilerin okula giriş ve çıkışları okul yönetimleri tarafından sınırlandırılacak.

* 1-3 Eylül'de anaokulu ile 1. sınıflar için uyum eğitimi yapılacak. Öğretmenlere ise salgına dair seminerler verilecek.

* Mazereti dolayısıyla yüz yüze eğitime katılamayan öğrenciler için TRT EBA TV üzerinden eğitime devam edecek. Destekleme ve yetiştirme kursları 8'inci ve 12'nci sınıflar için düzenlenecek.

* Aşı olmayan öğretmen ve okul görevlilerinden haftada en az iki kez PCR testi istenecek.

* Ayrıca Bakan Mahmut Özer henüz aşılanmamış öğretmen velilere aşı olmaları konusunda çağrıda bulundu.

HERKESE HİJYEN KİTİ DAĞITILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı il müdürlüklerine okullarda alınacak önlemlere dair bilgilendirme yazısı gönderdi. Yazıda şu hususlara dikkat çekildi.

* Okulların açıldığı hafta, okul yönetimleri tarafından öğretmen ve çalışanlara 10'lu paket halinde maske ve el antiseptiğinden oluşan hijyen kiti dağıtılacak.

* El antiseptiği ve cerrahi maske ihtiyaçları Bakanlığa bağlı üretim yapan okul veya kurumlardan derhal temin edilecek.

* Öğrenci, veli ve öğretmenler salgın konusunda bilgilendirilecek. Öğrencilerin bir arada bulunduğu derslik, kantin, yemekhane, tuvalet, salon, spor alanı, yatakhane, banyo, okul servisi ve okul çevrelerinde temizlik ve hijyen şartlarının sürekliliği sağlanacak.