Tatil zili bugün çalıyor! Öğrenciler için yaz tatili başlıyor

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 19 milyon öğrenci, bugün karne alıyor. Hafta sonu YKS sınavının yapılmasıyla birlikte de tüm öğrenciler için yaz tatili başlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 19 milyon öğrenci bugün karne alarak yaz tatiline giriyor. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında 2022-2023 eğitim öğretim yılı, 12 Eylül 2022'de başlatıldı. İkinci dönem ise 6 Şubat 2023'te başladı. Depremler nedeniyle bir süre eğitime ara verilen 10 ildeki öğrencilere yönelik telafi programları ise 1 Ağustos-

1 Eylül'de başlayacak. Yaz tatilinde öğretmenlere yönelik mesleki gelişim eğitimi, Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden uzaktan eğitimle yapılacak.

HAFTA SONU YKS HEYECANI

Lise son sınıf öğrencileri ile mezunlar, hafta sonu YKS heyecanı yaşayacak. YKS birinci oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) yarın, 2. oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 3. oturum Yabancı Dil Testi (YDT) 18 Haziran 2023 Pazar günü yapılacak.

EYLÜLDE DEPREM ÖNCESİ KOŞULLARA DÖNÜLECEK

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gaziantep'te İl Müdürleri Toplantısı'na katıldı. Başkan Erdoğan'ın 6 Şubat'tan itibaren mesaisinin neredeyse tamamını bu bölgedeki yaraların sarılması için harcadığını vurgulayan Tekin, şöyle konuştu: "Çok ciddi efor sarf edildi, ciddi kaynaklar atırıldı, ciddi taahhütler verildi. Cumhurbaşkanımızın ilk talimatı 'Bölgedeki sorunları bir an önce çözün, taahhütlerimizi yerine getirin. Oradaki vatandaşlarımızı, oradaki insanlarımızı asla mağdur etmeyeceğiz. İlk ödevimiz bu. Eylül ayı başı itibarıyla, okullarımız açılmadan bölgedeki derslik sayısı, okul sayısı itibarıyla deprem öncesi koşullara yeniden kavuşmuş olacağız."

HATAY'DA BURUK SEVİNÇ

Hatay'da NATO tarafından kurulan çadır kentteki Yunus Emre Ortaokulu'nda mezuniyet töreni düzenlendi. 200 öğrenci, mezuniyet sevinçlerini halay çekip, balon uçurarak yaşadı. 8. sınıf öğrencisi Tuğçe Kundakçı buruk sevincini yaşadığını belirterek, "Keşke bu şekilde olmasaydı ama yine de çok eğlendik" dedi.