Takdir-Teşekkür belgesi hesaplama nasıl yapılır

E Okul VBS sayesinde öğrencilerinizin notlarını hesaplayarak taktir ve teşekkür için puan hesaplamasında bulunabilirsiniz. İşte taktir, teşekkür hesaplama ..

Şimdi herkes Takdir mi yoksa Teşekkür Belgesi mi alacağını merak etmeye başladı bu meraklarını gidermek için linkleri sizlerle paylaşacağız. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile ebeveynler çocuklarının eğitim durumlarını yakından takip edebiliyor. 

e-Okul takdir teşekkür ve karne notu hesaplama işlemleri 

e-Okul veli bilgilendirme sistemi ve takdir teşekkür hesaplama son günlerde öğrenciler tarafından en çok ziyaret edilen sistemler arasında oluyor. İlköğretim ve lise öğrencilerinde takdir teşekkür telaşı başladı. Okulların kapanmasına çok az bir süre kaldı. Öğrenci ve velilerde ise son sınav sonuçları, sözlü notları ve karne notu telaşı başladı.

Takdir ve Teşekkür Belgesi ilk ve orta öğretim öğrencilerin bir yıllık eğitim-öğretim döneminde, her dönem sonunda başarılarına göre aldıkları belgedir. Bu belge 4. sınıftan başlayarak 12. sınıfa kadar olan eğitim dönemini kapsar. Yazılılardan alınan notların ortalaması öğrencinin takdir, teşekkür ya da belge alamama durumunu belirler.

Takdir-teşekkür belgesi hesaplama 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre takdir ve teşekkür alabilmek için gerekli olanlar şunlardır;

Derslerde başarı ve gayreti ile üstünlük gösteren, tüm derslerinde başarılı olan ve dönem puanları ağırlıklı ortalaması 70,00 puandan aşağı olmayan öğrenciler ile davranış puanı da 100 puan olan öğrenciler içinden, öğrenci ödül ve disiplin kurulu tarafından,
85,00 ve daha üzeri olanlar takdir belgesi, 
70,00 ve 84,99 aralığında olanlar teşekkür belgesi, 
Ortaöğrenim süresi boyunca en az 3 öğretim yılındaki tüm dönemlerde takdir belgesi almış olanlar üstün başarı belgesi ile ödüllendirilir.

Öğrencinin girdiği sınavlardan almış olduğu puanlar, performans çalışma puanı, eğer varsa projesinin puanı, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumunda okutulmakta olan uygulamalı dersler içinde ayrıca hizmet veya temrin puanları aritmetik ortalaması ile elde edilen puanın aritmetik ortalaması alınır. Böylece öğrencinin bir dersi için dönem puanı hesaplanmış olur. 

Aritmetik ortalama hesaplama işleminde bölme yapılırken virgülden sonraki 2 basamak yürütülür. Öğrencinin ders yılı bitiminde herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için; iki dönem puanı aritmetik ortalaması en az 50 puan olmalıdır ya da birinci döneminde almış olduğu puan ne olursa olsun ikinci dönem puanı en az 70 puan olmalıdır.