MEB sözleşmeli öğretmenlik sözlü mülakat tarihi ne zaman? Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri açıklandı mı?

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat tarihi yoğun olarak araştırılıyor. 18-26 Temmuz tarihleri arasında başvurular alındı. Sözlü sınava dair tüm detaylar ilkatama.meb.gov.tr adresinde belli olacak. Peki, sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri açıklandı mı? MEB sözleşmeli öğretmenlik sözlü mülakat tarihi ne zaman?

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri için heyecanlı bekleyiş başladı. Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin öğretmen atama takvimini yayınlamıştı. Bunun ardından kontenjan ve atama tarihleri hakkında bilgiler verilmişti. Peki, sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri açıklandı mı? MEB sözleşmeli öğretmenlik sözlü mülakat tarihi ne zaman?

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT YERLERİ AÇIKLANDI MI?

MEB tarafından yayınlanan takvime göre sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri 29 Temmuz'da açıklanacak. Devlet okullarında öğretmen olarak ataması yapılacak olan kişilerin mülakatları ise 1-13 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

ATAMALAR NASIL OLACAK?

Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir. Sözlü sınav puanının eşitliği halinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak; eşitliğin devamı durumunda diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik verilecektir. Eşitliğin bu şekilde de bozulmaması durumunda ise atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecektir.