Sözleşmeli öğretmenlik mülakat tarihleri ne zaman? Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat tarihi ve sonuçları gündemde yer almaya devam ediyor. Mart ayında duyurusu yapılmış ve ön başvurular alınmaya başlanmıştı. Binlerce aday şimdi gözlerini mülakat tarihlerine çevirdi. 6 Haziran'da gerçekleşecek LGS sınavı dolayısıyla adayların mağduriyet yaşamaması adına mülakat tarihleri güncellendi. Peki, Sözleşmeli öğretmenlik mülakat tarihleri ne zaman? Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat tarihi ve sonuçları belli oldu. Mart ayında yayımlanan sınav tarihlerinde değişikliği gidildi. 6 Haziran'da yapılacak merkezi sınav sonrası adayların mağduriyet yaşamaması nedeniyle sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav tarihleri değişti. Peki, Sözleşmeli öğretmenlik mülakat tarihleri ne zaman? Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT TARİHLERİ NE ZAMAN?

1-4 Haziran tarihlerinde düzenlenecek sözlü sınavlarda mağduriyet ve aksama yaşanmaması için Mart ayında yayınlanan duyurudaki tarihler güncellendi. Buna göre,

1 Haziran 2021 tarihinde sözlü sınava katılacak adayların sınavları 8 Haziran 2021,

2 Haziran 2021 tarihinde sözlü sınava katılacak adayların sınavları 9 Haziran 2021,

3 Haziran 2021 tarihinde sözlü sınava katılacak adayların sınavları 10 Haziran 2021,

4 Haziran 2021 tarihinde sözlü sınava katılacak adayların sınavları 11 Haziran 2021 tarihlerinde uygulanacak.

Sözlü sınav giriş belgelerinin güncel hali e-Devlet'te yer alıyor. Sınav sürecinde karantinada olup sınava katılamayan adaylar ise 28 Haziran ile 2 Temmuz arasında sınava alınacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı atama takvimi içerisinde yer alan bilgilere göre mülakat yani sözlü sınav sonuçları 8 Temmuz'da açıklanacak.

8 Temmuz'da tüm adayların sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından da 12-16 Temmuz tarihleri arasında sonuçlara itirazlar alınacak.

Atama tercihleri 1-6 Eylül'de alınacak, sonuçları ise 8 Eylül'de duyurulacak.