Sözleşmeli öğretmenlik 2016 sözlü sınavı mülakat konuları

MEB 15 sözleşmeli öğretmen alımı için düğmeye bastı. Sözleşmeli öğretmenlik için başvuru yapan adaylar sözlü sınava yani mülakata girecekler. Peki sözleşmeli öğretmen alımı sözlü sınavı (mülakatta) ne sorulacak? MEB sözleşmeli öğretmen alımı kılavuzundan sözleşmeli öğretmen alımı mülakat konuları ve değerlendirme tablosunu da yayınladı.

Sözleşmeli öğretmenlik atamaları için tarih kesinleşti. Doğu ve Güneydoğu illerinde görevlendirilecek sözleşmeli öğretmenler için sürece dair detaylar netleşiyor. Sözleşmeli öğretmen alımı sözlü sınav yani mülakat konuları MEB tarafından açıklandı. 2016 sözleşmeli öğretmen alımı mülakatta ne sorulacak sorusunun yanıtı MEB değerlendirme tablosuyla birlikte aksam.com.tr'de. Ayrıca sözleşmeli öğretmenlik ile ilgili başvuranlar önce KPSS puanına göre sıralanacak, sonra da görevlendirilecek öğretmen sayısının 3 katı kadar aday mülakata çağrılacak. Yüz yüze görüşmelerde aday, hem mesleki yetkinliği hem de öğrencilere aktarabilecekleri açısından değerlendirilecek. 

Sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınavı (mülakat) konuları 2016

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görev yapan 14 bin ücretli öğretmenin yerine sözleşmeli öğretmenler atamayı planlıyor. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ilk sözleşmeli öğretmen alımının gelecek yılın şubat ayında yapılacağını bildirdi. Bakan Yılmaz, TRT Haber'de katıldığı programda yaptığı açıklamada, bir dönem sözleşmeli öğretmen alımı yapıldığını ancak bu öğretmenlerin daha sonra kadroya alındığını anımsattı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine gönderilen öğretmenlerin çoğunluğunun, eş durumundan ya da mazeret nedeniyle tayin istediğini anlatan Yılmaz, Marmara Bölgesi'nin de en fazla öğretmen açığı bulunan bölge olduğunu vurguladı.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERİN ATAMALARI EYLÜL'DEN ÖNCE TAMAMLANACAK

Sözleşmeli öğretmenlik atamaları için tarih kesinleşti. Doğu ve Güneydoğu illerinde görevlendirilecek sözleşmeli öğretmenler için sürece dair detaylar netleşiyor. Milli Eğitim Bakanlığı, bu bölgelerde görev yapan 14 bin ücretli öğretmenin yerine sözleşmeli öğretmenler atamayı planlıyor. Bu bölgelere atanan kadrolu öğretmenlerin yüzde 60'ının 1 yıl sonra yer değişikliği talebinde bulunması üzerine başlatılan "sözleşmeli öğretmen" çalışmasının ayrıntıları netleşiyor.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ŞARTLARI

Sözleşmeli Öğretmenlik ile ilgili başvuranlar önce KPSS puanına göre sıralanacak, sonra da görevlendirilecek öğretmen sayısının 3 katı kadar aday mülakata çağrılacak. Yüz yüze görüşmelerde aday, hem mesleki yetkinliği hem de öğrencilere aktarabilecekleri açısından değerlendirilecek. Bakanlık, sözleşmeli öğretmen sürecini, Şubat atamalarını beklemeden yaz aylarında başlatmayı planlıyor. Mülakatların ardından seçilecek öğretmenlerin eylül ayında, görevlendirilmesi hedefleniyor. Sözleşmeli öğretmenler, 5 yıl aynı yerde görev yapacak. Ardından kadroya alınacaklar. Sözleşmeli öğretmenler 3 yıl da kadrolu olarak çalıştıktan sonra tayin isteyebilecek. Milli Eğitim Bakanlığı, bu süreç ile beraber özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinde haklarında soruşturmalar tamamlanan kadrolu öğretmenlere ilişkin ihraç taleplerini de karara bağlayacak.