Sözleşmeli öğretmen kontenjanı ve taban puanı

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atama takvimi ile birlikte atama yapılacak kontenjanları da duyurdu. MEB'in 2017 yılı öğretmen alım kontenjanlarını kılavuzdan ayrıntıları ile görme imkanınız var.

2017 sözleşmeli öğretmen alım kontenjanları açıklandı. MEB kılavuzunda öğretmen alımı yapılacak branşlarla birlikte taban puanlar da verildi. İşte sözleşme öğretmen taban puanı ve kontenjanları. Sözleşmeli öğretmen kontenjanları da MEB tarafından bir kılavuzla birlikte ilan edildi. En çok kontenjan ilköğretim matematik, İngilizce, sınıf öğretmenliği, Din Kültürü ve Ahlak bilgisi , okul öncesi, Coğrafya, Fen bilimleri, Fizik, Görsel sanatlar ve beden eğitimi gibi alanlarda olacak. İşte sözleşmeli öğretmen alım kontenjanları ve taban puanları;

MEB GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

Sözleşmeli Öğretmen Atamasına İlişkin Branşlara Göre Taban Puan ve Kontenjan Dağılımı için TIKLAYIN!

20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI KONTENJAN DAĞILIMI VE ATAMA TAKVİMİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin takvimle ilgili açıklamalarda bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı, resmi Twitter hesabından 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin takvimi yayımladı.

EN ÇOK KONTENJAN SINIF ÖĞRETMENLİĞİNE

MEB’in açıkladığı kontenjan dağılımına göre, 3 bin 570 ile en çok sınıf öğretmenliğine alım yapılacak. Onu 2 bin 193 kontanjanla İngilizce, 2 bin 143 ile din kültürü ve ahlâk bilgisi, 1.835 ile ilköğretim matematik ve 1.720 kişi ile okul öncesi takip ediyor.

BAKAN YILMAZ'DAN ÖĞRETMEN ALIMI MÜJDESİ 

20 bin öğretmen alımı yapılacak. Atanmayı bekleyen binlerce öğretmen adayına müjdeli haber Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan geldi. Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, "Başbakanımız, Maliye Bakanımız ve Çalışma Bakanımızın talimatıyla, önümüzdeki hafta duyurusunu yapacağız, 20 bin öğretmenin alımını yapacağız. Öğretmenlerimiz için hayırlı uğurlu olsun." dedi.

ÖĞRETMENLER DİKKAT! 6 YIL 20 BRANŞTA KADRO YOK

Atama ve kadro bekleyen öğretmenler için kötü haberler var. MEB 20 branşta 6 yıl boyunca öğretmen alımı yapmayı planlamıyor. Bunun sebebi ise bu kadrolardaki doluluk. 

Milli Eğitim Bakanlığı 20 farklı alanda öğretmen almayı planlamıyor. Zira bu 20 branşta yüzde 280 oranında doluluk var. Bu branşlar arasında Fransızca öğretmenliği, makine ressamlığı, psikoloji, felsefe, Japonca ve Çince öğretmenliği gibi alanlar bulunuyor. En fazla doluluk oranı ise metalurji teknoloji öğretmenliği bölümünde. Bunu Giyim Üretim Teknoloji öğretmenleri takip ediyor. Bu alanda da 717 öğretmen fazlası var. Yine Metal Teknolojisi'nde 525, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanında ise 199 ihtiyaç dışında çalışan öğretmen olduğu görülüyor.