15 bin sözleşmeli öğretmen atama takvimi burada! Sözleşmeli öğretmen mülakatları ne zaman başlayacak?

15 bin sözleşmeli öğretmen atama takvimi yoğun ilgi görüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği 15 bin sözleşmeli öğretmen ek atamaları için ön başvuru süreci 8 Ekim'de sona erdi. Gözler mülakat sınavlarına çevrildi. Peki, Sözleşmeli öğretmen mülakatları ne zaman?

Sözleşmeli öğretmen mülakat tarihleri ve atama süreci merak ediliyor. 15 bin ek atama için başvurular geçtiğimiz haftalarda sona ermişti. Sıra sözlü mülakatlara geldi. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, atama için tercih yapabilecekler. Peki, Sözleşmeli öğretmen mülakatları ne zaman? İşte 15 bin sözleşmeli öğretmen atama takvimi...

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN MÜLAKATLARI NE ZAMAN?

Sözleşmeli öğretmen mülakatları 12-27 Kasım 2021 tarihleri arasında yapılacak. Sonuçlar ise 27 Aralık'ta duyurulacak.

15 bin öğretmen mülakat yerleri belli oldu mu? Sözleşmeli öğretmen sözlü mülakat yeri sorgulama ekranı

Sözleşmeli öğretmenlik için sözlü sınava girmek üzere yaptıkları ön başvuruları onaylananlardan KPSSP10-KPSSP121 ile KPSSP120 sonucunda her alan için en yüksek puan alandan başlamak üzere alanlar bakımından belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday (Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan adaylar dâhil) yerleştirildikleri sınav merkezinde sözlü sınava alınacaktır.

Sözlü sınava alınacak adaylar e-devlet sistemi üzerinden yayımlanacak olup adaylar sonuçları kişisel e-devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle öğrenebilecektir.

Sözlü sınava alınacak adaylar Ek-3 Sözleşmeli Öğretmen Sözlü Sınav Aday Değerlendirme Formu üzerinden sözlü sınav komisyonunca değerlendirmeye tabi tutulacaktır.

Sözlü sınavda adaylar: eğitim bilimleri ve genel kültür; bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecektir.

Sözlü sınav komisyonunun sekretarya işlemleri, sınav merkezlerinin bulunduğu il millî eğitim müdürlüklerince yürütülecektir.

Adayların sözlü sınavda nüfus cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportun aslını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Adayların sözlü sınav merkezlerince alınan tedbirlere ve yayımlanan kurallara uymaları gerekmektedir.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN EK ATAMA TAKVİMİ 2021