2021 BİLSEM mülakat sonuçları açıklandı! MEB BİLSEM 2021 sonuç 2021 sorgulama sayfası!

BİLSEM öğrenci mülakat sonuçları için beklenen açıklama geldi. Heyecanla beklenen mülakat sonuçlarının gün içerisinde MEB tarafından açıklanması bekleniyor. Tüm öğrenciler ve veliler BİLSEM mülakat sonuçları açıklandı. MEB BİLSEM sonuçları 2021 nereden öğrenilir? gibi soruların yanıtlarını yoğun bir şekilde araştırıyorlar. Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri'ne öğrenci almak için uygulanan bireysel değerlendirmelerin tamamlanmasının ardından, kayıt hakkı kazanan öğrencilerin isimleri bugün ilan edilecek. İşte tüm detaylar...

İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarında öğrenim görmesine olanak sağlayan BİLSEM sonuçları için gözler MEB tarafından yapılacak olan son dakika açıklamalarına çevrildi. Merakla beklenen BİLSEM mülakat sonuçları açıklandı. MEB BİLSEM sonuçları 2021 nasıl öğrenilir? gibi soruların yanıtları tüm öğrenci ve velilerin gündeminde. Son dakika MEB BİLSEM hakkında tüm detaylar haberimizde...

2021 BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI!

2021-2022 eğitim öğretim yılından itibaren bilim ve sanat merkezlerimizde (BİLSEM) eğitim alacak öğrencilerin yetenek alanlarına göre değerlendirmeleri tamamlanmıştır. Tüm sınıf düzeyleri için taban puan genel zihinsel yetenek alanında 130, resim yetenek alanında 90, müzik yetenek alanında ise 70 puan olarak belirlenmiştir.

BİLSEM SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

BİLSEM mülakatlarının tamamlanmasının ardından öğrenci ve velilerin heyecanı arttı. BİLSEM bireysel değerlendirme sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşıldı.

MEB, "2021-2022 eğitim öğretim yılından itibaren bilim ve sanat merkezlerimizde (BİLSEM) eğitim alacak öğrencilerin yetenek alanlarına göre değerlendirmeleri tamamlanmıştır. Tüm sınıf düzeyleri için taban puan genel zihinsel yetenek alanında 130, resim yetenek alanında 90, müzik yetenek alanında ise 70 puan olarak belirlenmiştir.

Genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında yapılan değerlendirme sonuçlarına ilişkin itirazlar 26 Temmuz-6 Ağustos 2021 tarihleri arasında öğrenci velileri tarafından il millî eğitim müdürlüklerine yapılacaktır. Bilim ve sanat merkezlerine kayıt hakkı kazanan öğrenciler 23 Ağustos-10 Eylül 2021 tarihleri arasında, ikamet ettikleri il/ilçelerin sorumluluk alanında yer alan bilim ve sanat merkezlerine başvurarak kayıtlarını yaptırabileceklerdir." açıklamasında bulundu.

BİLSEM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Açıklanan sonuçlara itirazlar ise İl Milli Eğitim Müdürlüklerine, 26 Temmuz-9 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapılabilecek. İtirazların sonuçları 28 Temmuz-06 Ağustos 2021 tarihlerinde belli olacak.

BİLSEM GÜNCEL TAKVİMİ 2021

29 Mart 2021 -18 Haziran 2021 Resim ve Müzik Yetenek Alanı Bireysel Değerlendirmelerin Yapılması

29 Mart 2021 - 9 Temmuz 2021 Genel Zihinsel Yetenek Alanı Bireysel Değerlendirmelerin Yapılması

14 Temmuz2021 Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin http://meb.gov.tr adresinden ilan edilmesi

26 Temmuz 2021 – 06 Ağustos 2021 Bireysel değerlendirme sonuçlarına yapılan itiraz başvurularının alınması

09 Ağustos-20 Ağustos 2021 Bireysel değerlendirme sonuçlarına yapılan itirazların değerlendirilmesi

23 Ağustos 2021-10 Eylül 2021 Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemlerinin gerçekleştirilmesi

BİLSEM NEDİR?

BİLSEM'in açılımı "Bilim ve sanat merkezleri"dir. Bilim ve Sanat Merkezleri'nin örgün eğitime alternatif olması değil; destekleyici olması hedeflenmiştir. Bu yüzden Bilsem'e yerleştirilme hakkı kazanan öğrenciler, örgün eğitim saatleri (okul saatleri) dışında Bilim ve Sanat Merkezlerinde özel eğitimler almaktadırlar.

Amaç: Örgün eğitim sisteminde, tüm öğrencilerle aynı müfredata tabi tutulan fakat diğer öğrencilerden ayırt edici bireysel yeteneklere sahip öğrencileri değerlendirmektir. Yani, özel yetenekli öğrencilerin sahip olduğu potansiyeli değerlendirmek üzere onlara özel müfredatlar hazırlayan destekleyici eğitim kurumudur.