15 bin öğretmen atama takvimi açıklandı! 15 bin yeni öğretmen ataması başvurusu ne zaman, nasıl yapılacak?

15 bin yeni öğretmen atama başvuru tarihi belli oldu. Dün Başkan Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ''Çocuklarımızın daha kaliteli eğitim almasını sağlamak için 15 bin yeni öğretmen ataması daha yapacağız. Hayırlı olsun.'' dedi. Bugün MEB sınava ilişkin tarihleri açıkladı. 15 bin öğretmen ek atama tarihi açıklandı mı? 15 bin yeni öğretmen ataması başvurusu ne zaman, nasıl yapılacak?

15 bin yeni öğretmen atama başvurusu hakkında güncel gelişmeler yakından takip ediliyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Çocuklarımızın daha kaliteli eğitim almasını sağlamak için 15 bin yeni öğretmen ataması daha yapacağız." dedi. Peki,15 bin öğretmen ek atama tarihi açıklandı mı? 15 bin yeni öğretmen ataması başvurusu ne zaman, nasıl yapılacak? Milli Eğitim Bakanlığı ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercih tarihlerini duyurdu.

15 BİN YENİ ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu şekilde; 15 bin öğretmen ataması için ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri 27 Eylül-8 Ekim'de alınacak, atama sonuçları 31 Ocak 2022'de açıklanacak.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Buradan öğretmenlerimize ve tüm eğitim camiamıza çok önemli bir müjde vermek istiyorum. Türkiye'nin geleceğine yatırım yapmaya devam ediyoruz. Çocuklarımızın daha kaliteli eğitim almasını sağlamak için 15 bin yeni öğretmen ataması daha yapacağız. Hayırlı olsun." ifadelerine yer verdi.

Alımların ne zaman yapılacağı henüz belli olmadı. Detaylar gelince haberimize eklenecektir.

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde "2021 yılı Öğretmen Atama Töreni"ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Biraz sonra atanacak öğretmenlerimizle birlikte okullarımızda görev yapan öğretmen sayımız 1 milyon 137 bini bulacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'da son 20 yılda öğretmen maaşlarını en çok iyileştiren ülkenin Türkiye olduğunu bildirdi.