TESMER sınav başvurusu nasıl ve ne zaman? SMMM staj başlatma sınavı 2021 ne zaman yapılacak?

SMMM staj başlatma sınavı gündemde yer alan konulardan oluyor. 2-23 Ağustos tarihleri arasında dosya başvuruları alınacak. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavları YMM/SMMM bürolarında veya şirketlerinde ya da özel şirketlerin muhasebe bölümünde gerçekleştirilmektedir. Peki, TESMER sınav başvurusu nasıl ve ne zaman? SMMM staj başlatma sınavı 2021 ne zaman yapılacak?

SMMM staj başlatma sınavı yoğun bir şekilde araştırılan konu başlıklarından oldu. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavları belirtilen tarihlerde gerçekleştirilecek. SMMM stajı, YMM/SMMM bürolarında veya şirketlerinde özel denetim altında yapılmaktadır. Peki, TESMER sınav başvurusu nasıl ve ne zaman? SMMM staj başlatma sınavı 2021 ne zaman yapılacak?

SMMM STAJ BAŞLATMA SINAVI 2021 NE ZAMAN?

SMMM staj başlatma sınavı 2 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirilecek. Konu hakkında yapılan açıklama ise şu şekilde;

"Değerli Stajyerlerimiz, Korona virüs Pandemisi nedeniyle alınan tedbirler kapsamında, staj başlama tarihleri 10 Ekim 2020 tarihinde düzenlenen Staja giriş Sınavını kazananlar için staj başlatma tarihleri;

01 Mayıs-31 Ağustos 2021 olarak belirlenmiştir. Randevular Ocak ayı içinde açılmış olup, devam etmektedir. Bu süreçte TEOS sisteminden staj başlatma ön başvurunuzu yapmanız ve randevu almak suretiyle evraklarınızı odamıza getirmeniz gerekmektedir. "

TESMER SINAV BAŞVURUSU NASIL VE NE ZAMAN YAPILACAK?

Staj Başlatma Başvuruları, TEOS üzerinden online olarak yapılabilecektir.

Ocak döneminde stajını başlatmak isteyen adaylar, 01 Mayıs-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında stajlarını başlatabileceklerdir.

Staja başlamaya ilişkin ön başvurularınızı; TESMER Otomasyon Sistemi (TEOS) üzerinden yapabilir ve randevu almak suretiyle evraklarınızı odamıza sunabilirsiniz.

STAJ HANGİ İŞ YERLERİNDE YAPILIR?

SMMM stajı YMM/SMMM bürolarında/şirketlerinde, özel şirketlerin muhasebe bölümünde YMM/SMMM gözetiminde veya denetiminde yapılır.