Sınıflar etkileşimli tahtayla donatılacak

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, dijital platformlar sayesinde, dijital teknolojilerin hem kullanımının arttığını hem de dezavantajlı bölgelerdeki öğrencilere ulaşıldığını kaydetti.

MİKTAT ÇAKAR

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bakanlık olarak eğitimi daha erişilebilir kılmak ve dijital teknolojilerin kullanım becerileri ile akademik başarıların artırılması amacıyla hayata geçirilen dijital platformlar sayesinde, dijital teknolojilerin hem kullanımının arttığını hem de dezavantajlı bölgelerdeki öğrencilere ulaşıldığını kaydetti.

Okullardaki dersliklerin yüzde 90'ının yıl sonuna kadar etkileşimli tahta ile buluşacağını söyleyen Bakan Özer, Bakanlık olarak dijital dönüşümde yaratıcılığı ve inovasyonu merkeze alan, öğretmeni ve öğrenciyi odak noktasına koyan bir süreç yürüttüklerini dile getirdi.

Uzaktan eğitimi destekleyen dijital platformların öğrenciler ve ailelerin kullanımının daha kolay ve erişilebilir olması için projeler ve eğitimler gerçekleştirerek birçok alanda seferberlik başlatıldığını anlatan Özer, "Ücretsiz ders kitaplarıyla birlikte 160 milyon yardımcı kaynak dağıtımı yapıldı ve bu kaynaklar dijital platformda da yer aldı. Öğrenci-Öğretmen Destek Sistemi 'ÖDS'yi oluşturduk. Pandemi sonrasında matematik, yabancı dil ve Türkçe seferberlikleri başlattık. Matematik platformumuz hayata geçti. Yabancı dil ve Türkçe platformlarımızı da yakın bir zamanda hayata geçireceğiz."