Bakan Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması!

Bakan Ziya Selçuk dün düzenlediği basın toplantısında köy okullarının ve tüm bağımsız anaokullarının 15 Şubat'ta yüz yüze eğitime başlayacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, basın toplantısının ardından merakla beklenen konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 1 Mart'tan itibaren 8. 12. sınıflar içinde okullarından açılacağını belirtti.

SINAVLAR NE ZAMAN, NASIL OLACAK 2021?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Lise öğrencilerimizin birinci dönemden kalan sınavları, mart ayı içerisinde planlanarak yüz yüze gerçekleştirilecektir." dedi.

Bakan Selçuk'un açıklamaları şu şekilde:

"Köy okullarımızı tüm kademelerde 15 Şubat'ta yüz yüze ve tam zamanlı olarak açıyoruz."

"15 Şubat'ta tüm bağımsız anaokullarımızı da tam zamanlı açma kararı verdik."

"1 Mart'tan itibaren özel gereksinimli öğrencilerimiz için de özel eğitim okullarımız ve sınıflarımız eğitim vermeye başlayacak."

"1 Mart Pazartesi ilkokullarımız tüm sınıf düzeyleriyle açılacak. Öğrencilerimiz eğitimlere seyreltilmiş şekilde haftada 2 gün devam edecek"

"Lise öğrencilerimizin birinci dönemden kalan sınavları, mart ayı içerisinde planlanarak yüz yüze gerçekleştirilecektir."

"Öğrencilerimizin okullarımızda yüz yüze eğitime katılımları geçen dönemde olduğu gibi yine velilerimizin kararına bağlı olacak."

"Farklı sınıf düzeyleri ve okul kademelerinde de il bazlı olarak yüz yüze eğitime başlanmasıyla ilgili kararlar alınabilecektir."