3 Mayıs sınavlar ertelendi mi? Sınavlar iptal olacak mı, son durum nedir?

Sınavların iptal olup olmayacağı öğrencilerin yakından takip ettiği konular arasında yer aldı. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Kabine Toplantısı düzenlendi. Ülkemizde koronavirüs salgınına dair yaşanan son gelişmeler ele alınacak. Peki, Sınavlar iptal olacak mı, son durum nedir? 3 Mayıs sınavlar ertelenecek mi?

Sınavlar iptali yoğun ilgi gören konulardan oldu. Ülkemizde yaşanan koronavirüs salgını sonrası sınavların mayıs ayında yapılması kararlaştırılmıştı. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde liderliğinde yapıldı. Kabine Toplantısı sonrası konu bir kez daha gündeme geldi. Bu sebeple öğrenciler, Sınavlar iptal olacak mı, son durum nedir? 3 Mayıs sınavlar ertelenecek mi? sorusuna yanıt aramaya başladı.

SINAVLAR İPTAL OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan; "Anaokulu, kreş, 8'inci ve 12'nci sınıflar dahil, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecektir" açıklamasında bulundu.

SINAVLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla illere gönderilen yazıda, hazırlık, 9, 10 ve 11'inci sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçileceği hatırlatılarak, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminin birinci sınavları 1 Kasım 2020-26 Mart 2021 arasında işlenen konu ve kazanımları kapsayacak şekilde ilgili zümrelerce hazırlanacak ve 3 Mayıs 2021'den itibaren "Ölçme ve Değerlendirme Uygulamaları" konulu yazıda belirtilen açıklama ve kurallar çerçevesinde planlanarak uygulanacak.

Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı var mı? Bayramda 4 günlük sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Ramazan Bayramı'nda şehirler arası seyahat yasağı gelecek mi? Bayram'da seyahat yasağı olacak mı?