Sınav Yarıyılı Başlıyor!

İkinci yarıyıl 06 Şubat'ta başlayıp 09 Haziran'da sona erecek. Ancak bilindiği gibi ikinci yarıyıl 8. Sınıf ve 12. Sınıf öğrencileri için bir üst öğretim kurumuna geçiş sınavlarının hazırlıkları ile geçecek. Dolayısıyla 8. ve 12. sınıf öğrencilerini oldukça zorlanacakları ve sürekli çalışmalarını gerektiren bir dönem bekliyor. Ara sınıflar için ise baharında gelişiyle birlikte daha çok eğlenip keyif alacakları bir dönem olacak ikinci yarıyıl.

Oğuzkaan Okulları Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz, 6 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacak ikinci döneme ilişkin öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

İŞTE ÖNERİLER;

Ara sınıf öğrencilerinin ikinci yarıyıla daha kolay başlayabilmeleri için 04-05 Şubat günlerinde ders kitaplarını, ders defterlerini ve yardımcı ders kitaplarını gözden geçirerek düzenlemeleri gerekmektedir. Kitaplıklarını veya okul malzemelerinin bulunduğu köşeyi düzenleyip okul çantalarını hazırlayan öğrenciler psikolojik olarak okula daha hazır başlarlar. Bu ön çalışmayı yapmayan öğrencilerin tatil sendromundan çıkmaları en az üç dört günlerini almaktadır. Okula hazırlanan öğrencilerin öğrenme motivasyonları yüksek, hazırlanmayanların düşük olmaktadır. Okula psikolojik olarak hazır olan öğrenciler ilk haftadan itibaren düzenli çalışmaya başlayabileceklerinden öğrenme becerileri yükselecektir. Psikolojik olarak hazır olmayan öğrenciler ise ancak ilk yazılıların başlayacağı hafta daha sıkı çalışmaya başlarlar. Gecikmiş çalışma ne kadar sıkı olursa olsun istenilen öğrenmenin gerçekleşmesini sağlamaz.

Ayrıca ikinci yarıyıl ara sınıf öğrencileri için gezi etkinliklerinin yapıldığı, yıl sonu etkinliklerine hazırlanıldığı bir dönem olduğundan daha eğlenceli ve hızlı geçecektir.

İKİNCİ DÖNEM UYGULANACAK SINAVLAR;

12 Mart YGS (12. sınıflar için) Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı

26 -27 Nisan TEOG (Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı)
10-11-17-18 Haziran LYS (Lisans Yerleştirme Sınavları)

8. ve 12. sınıf öğrencilerinin büyük bir bölümü sömestri tatilini sınavlara hazırlanmayı sürdürerek geçirmiş olmalılar. Özellikle 12. sınıf öğrencilerine çalışmaları için ödev verilmesi gerekmiyor, onlar zaten sorumluluklarını biliyor olmalılar. 8. sınıflar ise kendileri tatil yapmak isteseler de aileler onları pek de rahat bırakmamış olmalılar. Tabi bu söylediklerim belirli bir hedefi olan öğrenciler için geçerli. Onlar sınavlara kadar giderek artan bir tempoyla çalışmalarını sürdüreceklerdir. Benim sözüm hedefi olmayan öğrenciler için olacak. Sevgili öğrenciler hayatta başarılı olmak için illaki sınavlarda çok başarılı olmanız gerekmiyor. Ancak başarılı olmayı çok istediğiniz bir hedefinizin olması ve hedefinize ulaşmak için ne yapmanız, nasıl yapmanız gerektiğini bilmeniz ve tüm gücünüzle hedefinize odaklanarak gerekeni yapmanız gerekiyor.

20 yıl sonra nasıl bir hayat yaşamak istediğinizi ve bu hayata ulaşmak için hangi yollardan geçmeniz gerektiğini düşünürseniz başarının ilk adımlarını atmış olursunuz. Tüm çocuklarımıza Atatürk'ün bir sözünü hatırlamamız gerekiyor.

 “Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.” Mustafa Kemal Atatürk.