AKŞAM GAZETESİ
Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim okullarında eğitim gören yaklaşık 20 milyon öğrenci karnelerini alarak yaz tatiline girdi. Kentteki okullarda düzenlenen karne dağıtım törenlerinde öğrenciler heyecan yaşarken, veliler de bu sevince ortak oldu. Öğrenciler, 8 Eylül'de başlayacak 2025-2026 eğitim-öğretim döneminde buluşmak üzere öğretmenleriyle vedalaştı.
ORTAK KARAR ALINDI
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul'da karne heyecanına ortak oldu. Bahçelievler 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu'nda karne törenine katılan Tekin, sınıfları ziyaret ederek öğrencilere karnelerini verdi. Okullarda tekrar forma zorunluluğunun başlayacağını açıklayan Tekin, şöyle konuştu: "Okullarımızda bu konuda öğretmen arkadaşlarımız, idareci arkadaşlarımız, okul aile birlikleriyle birlikte seçimleri yaptı. 2025-2026 eğitim öğretim yılından itibaren tekrar forma uygulaması başlamış olacak."
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla karne alan öğrencileri tebrik eden Bakan Tekin, şunları söyledi:
KİTAP OKUYUN TAVSİYESİ
"Sevgili çocuklar, tatil sizin en doğal hakkınız. Dinlenin, bol bol oynayın, doğayla vakit geçirin, yeni yerler keşfedin. Kitap okuyun, günlük tutun, yeni yerler görün, beceriler edinin. Dijital dünyada nitelikli içeriklere yönelin, hayal kurmaktan ve kendiniz olmaktan vazgeçmeyin. Sizler Türkiye Yüzyılı'nın meşalelerisiniz."
YAZ TATİLİNDE BECERİLERİNİ GELİŞTİRECEKLER
MEB, temel meslek becerilerini keşfetmek isteyen öğrenciler için "Beceri Geliştirme Programı" kapsamında 81 ilde kurslar açacak. Ortaokul 7. sınıftan itibaren tüm sınıf seviyesindeki öğrencilerin ücretsiz katılabileceği uygulamada, "Metal Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Bilişim Teknolojileri, Mobilya ve İç Mekan Tasarımları, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri" gibi 12 alan ve 147 modülde eğitim verilebilecek. Katılmak isteyen öğrenciler, "e-kurs.meb.gov.tr"den başvuru yapabilecek.ÜNİVERSİTE YOLUNDA KRİTİK 165 DAKİKA
Türkiye genelinde 20 milyondan fazla öğrencinin geleceğini belirleyecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) heyecanı başladı. Üniversite hayali kuran gençler için kritik maratonun ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), bugün düzenlenecek. TYT, saat 10.15'te başlayacak ve adaylara 165 dakika süre verilecek. TYT'de Türkçe testinde 40, sosyal bilimler testinde tarihten 5, coğrafyadan 5, felsefeden 5, din kültürü ve ahlak bilgisi/ilave felsefe sorularından 5'er olmak üzere toplam 20, temel matematik testinde 40, fizikten 7, kimyadan 7 ve biyolojiden 6 sorunun yer aldığı fen bilimleri testinde de 20 soru yöneltilecek. Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) ise yarın yapılacak. Saat 10.15'te başlayacak AYT 180 dakika sürecek, YDT ise saat 15.45'te başlayacak ve adaylara 120 dakika süre verilecek.
İNANCINIZI ASLA KAYBETMEYİN
Başkan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan YKS'ya girecek öğrencilere başarılar diledi. Erdoğan "Başarının anahtarı, içindeki inancı ve cesareti hiçbir zaman kaybetmemektir. Sevgili gençler; hayatınızın bu önemli dönemeç noktasında, yüreğinizde taşıdığınız umutları, hayalleri ve azmi kaybetmemenizi diliyorum" dedi.