Sağlık Bilimleri Fakültesi taban puanları başarı sıralaması 2018 yılında da araştırılıyor. 2 yıllık 4 yıllık sağlık bölümleri taban puanları açıklandı mı? 2018-YKS tercih işlemleri, 7 Ağustos 2018 tarihinde başlayacaktır. Adaylar tercihlerini, 7-14 Ağustos 2018 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yaptılar. 2018 yılı Sağlık Bilimleri Fakültesi puanlarına haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz. Yerleştirme sonrası ek yerleştirmeye yönelik boş kontenjanlar henüz yayınlanmadı. Güncel açıklamaları haberimizden takip edebilirsiniz. YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır. Sağlık Bilimleri Fakültesi hakkında merak edilenler haberimizde sizlerle.
Ek yerleştirme tarihi ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
YKS EK TERCİH TABAN PUANLARI AÇIKLANDI MI?
2018 yılı Sağlık Bilimleri Fakültesi puanlarına haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz. Yerleştirme sonrası ek yerleştirmeye yönelik boş kontenjanlar henüz yayınlanmadı. Güncel açıklamaları haberimizden takip edebilirsiniz.
SAĞLIK BÖLÜMLERİ NELERDİR?
Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü
Antropoloji Bölümü
Beslenme ve Diyetetik Bölümü
Biyokimya Bölümü
Biyomedikal Mühendisliği Bölümü
Diş Hekimliği Bölümü
Ebelik Bölümü
Eczacılık Bölümü
Ergoterapi Bölümü T
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon
Genetik ve Biyomühendislik
Hemşirelik Bölümü
Optik ve Akustik Mühendisliği Bölümü
Odyoloji Bölümü
Perfüzyon Bölümü
Sağlık Yönetimi Bölümü
Tıp Fakültesi
Tıp Mühendisliği
Veterinerlik Bölümü
2 Yıllık Sağlık Bölümleri neler?
Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümü
Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü
Ameliyathane Hizmetleri Bölümü
Anestezi Bölümü
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü
Diş Protez Teknolojisi Bölümü
Diyaliz Bölümü
Eczane Hizmetleri Bölümü
Elektronörofizyoloji Bölümü
Evde Hasta Bakımı Bölümü
Fizyoterapi Bölümü
İlk ve Acil Yardım Bölümü
Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü
Laboratuvar Teknolojisi Bölümü
Nükleer Tıp Teknikleri Bölümü
Odyometri Bölümü
Optisyenlik Bölümü
Ortopedik Protez ve Ortez Bölümü
Otopsi Yardımcılığı Bölümü
Patoloji Laboratuvar Teknikleri Bölümü
Perfüzyon Teknikleri Bölümü
Radyoterapi Bölümü
Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Bölümü
Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Bölümü
Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Bölümü
Yaşlı Bakımı Bölümü
ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ NE ZAMAN?
YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.
ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILIR?
Üniversite kayıtları, bizzat üniversitenin ilgili departmanı ile yüz yüze ve internet üzerinden e-Devlet'ten yapılabiliyor. Öğrencilerin kazandığı üniversite eğer internetten e-Kayıt yapmayı destekliyorsa e-Devlet üzerinden kayıt alınabilecek.
e-Kayıt desteklemeyen üniversitelere kayıt yaptırmak isteyen adayların da direk üniversiteye giderek üniversitenin ilgili departmanıyla kayıt yaptırması gerekiyor.
Yerleştirildikleri üniversite programına 18 Ağustos'a kadar kayıt yaptıracak olan adaylar, merakla üniversite kayıt işlemleri için gerekli belgeleri araştırıyor. İşte üniversite kaydı için gerekli belgeler;
a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinde görülebilecektir.
Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.
Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.
ÜNİVERSİTE SONRASI KAYIT BELGELERİ BUNLAR OLACAK
a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge
e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri