PYBS kaç net kaç puan yapar?

PYBS bursluluk sınavı 2018 puan hesaplama nasıl yapılır sorusu araştırılıyor. PYBS taban puan kaç net kaç puan, PYBS’den kaç puan almak gerekiyor? İlköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavına (İOKBS) başvurmuş olan öğrenciler, 3 Haziran Pazar günü sınava giriyorlar. 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11 inci sınıflara yönelik olarak İOKBS, 03 Haziran 2018 tarihinde Türkiye saatiyle saat 10.00’da, ÖDSGM tarafından yapılacaktır. Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde sınava girerek bursluluk hakkı kazanan öğrenciler bursluluk hakkından yararlanamaz, sınav sonucu açıklandıktan sonra başvuru şartları ile ilgili geriye dönük düzeltme işlemi yapılamaz ve öğrenci velisi ile okul müdürlükleri düzeltme talebinde bulunamaz. Sınavdan çıkan öğrenciler sonuçları beklemeye başlıyorlar. Sonuçlar açıklanmadan önce de puan hesaplama yöntemleri ile sınavdan kaç alacaklarını öğrenmeye çalışıyorlar. Ortak Sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılır. Çarpımların toplamından elde edilen değer, derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle her bir dönem için dönemsel ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı elde edilir. Dönemsel ağırlıklandırılmış ortak sınav puanlarının aritmetik ortalaması ağırlıklandırılmış ortak sın av puanını oluşturur. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılır. Detaylar haberimizde sizlerle.

İOKBS’ye 8'inci sınıftan başvuru yapan öğrencilere, ‘2017-2018 Öğretim Yılı Ortak Sınavlar e-Kılavuzu’’nun 8'inci maddesinde belirtilen derslerden ortak sınavlar uygulanır. 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11 inci sınıflara yönelik olarak İOKBS, 03 Haziran 2018 tarihinde Türkiye saatiyle saat 10.00’da, ÖDSGM tarafından yapılacaktır. Sınava giren adaylar heyecanla kaç puan alacaklarını öğrenmek istiyorlar. Sonuçlar açıklanmadan önce de puan hesaplamalarını yaparak tahmini puanlarını hesaplıyorlar.

BURSLULUK SINAVI PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Ortak Sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılır. Çarpımların toplamından elde edilen değer, derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle her bir dönem için dönemsel ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı elde edilir. Dönemsel ağırlıklandırılmış ortak sınav puanlarının aritmetik ortalaması ağırlıklandırılmış ortak sın av puanını oluşturur. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılır.

PYBS'Yİ KAZANMAK İÇİN KAÇ PUAN GEREKİR?

Geçen yılın puanlarını aşağıdaki görselden öğrenebilirsiniz.

SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

İOKBS sonuçları 18 Temmuz 2018 tarihinden itibaren Bakanlığın http://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecektir. Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi” ni elektronik ortamdan alıp, onayladıktan sonra mühürleyerek öğrenci velisi ya da öğrenciye imza karşılığı verecektir.

h. Sınava girdiği hâlde, cevap kâğıdında hiç işaretleme yapmayan öğrencilerin sınavları değerlendirmeye alınmayacağı gibi herhangi bir kontenjandan yerleştirme veya bursluluk hakkından da yararlanamayacaklardır.