Pedagojik formasyon kimler alabilir?

MEB'in son dakika açıklaması ile pedagojik formasyon gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlik başvuru şartlarını genişletti.

Pedagojik formasyon detayları gündemde yoğun olarak araştırılan başlıklar arasında yerini aldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklaması kapsamında öğretmenlik başvuru şartları genişletildi. Buna göre, pedagojik formasyon eğitimi alanlar da öğretmenlik başvurusu yapabilecekler. Peki, pedagojik formasyon kimler alabilir? Pedagojik formasyon nasıl alınır 2021? İşte merak edilen detaylar...

MEB PEDAGOJİK FORMASYON AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliğiyle açılan veya açılacak olan Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans programı ya da pedagojik formasyon eğitimi sertifikası programını başarıyla tamamlayanların öğretmenliğe başvurabileceğini bildirdi.

PEDAGOJİK FORMASYON NEDİR, KİMLER ALABİLİR?

Pedagojik formasyon, akademik tanımların, öğrenmeye açık bireylerin algılayabileceği dilde, farklı şekillerde anlatılabilmesi için alınan bir çeşit formasyon eğitimidir.

Eğitim fakülteleri 'pedagojik formasyon' dersi alarak mezun olurken, diğer öğretmen yetiştiren kurumların mezunları da isterse eğitim fakültelerinde bu eğitimi tamamlayabiliyor. Adaylara gelişim psikolojisi, ölçme-değerlendirme, sınıf yönetimi, rehberlik gibi dersler veriliyor. Bu programlara MEB Talim ve Terbiye Kurulu'nun açıkladığı yaklaşık 100'e yakın alandan mezun olan herkes katılabiliyor. Pedagojik formasyon programları, sadece eğitim/eğitim bilimleri fakültesi ve eğitim bilimleri bölümü olan üniversitelerde açılabiliyor.