Özel okullar şimdi de devlet desteği istiyor

TÖZOK Başkanı Öztürk, “Bir öğrencinin devlet okuluna maliyeti 20 bin liraysa bize çocuk başına 10'ar bin TL ödensin” ifadesini kullandı.

AA

Özel okullar, eğitim ücretine getirilen % 65'lik zam tavanını 'erken kayıt fırsatı' gibi gösterip süre sınırı getirdi, böylece velilere, % 50'ye varan ekstra fatura çıkarıldı. Okulların yemek, kırtasiye, sosyal etkinlik fiyatlarında ise zam sınırı olmadığından fahiş fiyat artışları yapılması velileri isyan ettirdi. Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Zafer Öztürk ise % 65'lik zam oranının yaklaşık 2-3 bin okulu iflasa sürüklediğini savundu.

SGK PRİMLERİ DE YÜK

Özel okullardan ayrılan öğretmen sayısının 20 bin, öğrenci sayısının da 250 bini bulduğunu belirten Öztürk, şöyle konuştu: "İstihdam sağlıyoruz, devletin okutmakla yükümlü olduğu öğrencileri okutuyoruz ve vergi veriyoruz. Devlet, öğrencinin kendisine maliyeti oranında destek yapabilir. Diyoruz ki; bir öğrencinin devlet okuluna maliyeti 20-30 bin lira ise bize en azından 10 bin lira destek verilsin."

Öğretmen maaşlardaki SGK primi konusunda da destek istediklerini belirten Öztürk, "İşveren katkı payları konusunda, en azından geçici bir süre devlet tarafından karşılanmasını istiyoruz" diye konuştu.

AKŞAM, özel okullardaki fahiş fiyat artışlarını defalarca manşetine taşımıştı.