Özel okul fiyatları 2 milyona çıktı

Yaz tatiline az bir süre kala özel okullarda istenen yıllık ücretler 2 milyon TL'ye kadar çıktı. Veliler faiş fiyattan, okullar ise maliyetten şikayetçi.

Özel okullarda zam oranı yüzde 57 olarak belirlendi. Fakat bu artış Özel Okullar Yönetmeliği'nin 53. maddesine göre sadece ara sınıfları kapsıyor. Zam oranı da okuldan okula da değişiyor. Okul istediği oranda zam yapabiliyor. Örneğin, aynı eğitim kurumunda ilkokulu bitirip, ortaokula geçen bir öğrenci için zam oranı 2-3'ye katlıyor. Durum böyle olunca bazı okulların fiyatının 2 milyon liralara çıktığı öğrenildi.

YÜZDE %130 ZAM

Örneğin İstanbul'daki özel bir okulda 4. sınıfa giden bir öğrenci bu sene 250 bin verirken, önümüzdeki sene istenin ücret ise yüzde 130'luk zamla 580 bin lira. Kademe geçişlerindeki dengesizlik velileri isyan ettirdi.

KDV İNDİRİMİ İSTİYORLAR

Özel okul temsilcileri ise artan maliyetleri karşılamakta zorlandıklarını belirtiyor. Salgın döneminde özel okulların KDV ücretleri yüzde 1'e indirilmişti. Yeni vergi düzenlemesiyle bu oran yüzde 8'den 10'a çıkarıldı. Sektör temsilcileri, fiyatların karşılanabilir olması için KDV ücretlerinde düşüş istiyor.