ÖSYM son dakika YKS üniversite sınavı tarihi 24 Haziran 2018'de ne var? YKS 2018 ertelendi mi

ÖSYM son dakika 2018 YKS üniversite sınavı ertelendi mi 24 Haziran 2018 neye denk geliyor? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın erken seçim tarihini 24 Haziran olarak açıklamasının ardından, YÖK, YKS sınavının tarihiyle ilgili yeni bir açıklama yapılacağını duyurdu. YÖK'ten beklenen açıklama geldi. Yapılan açıklamada, YSK sınavının 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde yapılacağı duyuruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika açıklamasıyla ''Seçimlerin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılmasına karar verdik'' açıklaması yaptı. Türkiye erken seçime kilitlenirken, seçim tarihi olarak açıklanan gün yüzbinlerce öğrenci için kritik öneme sahip... Bu durumda sınavların ertelenmesi gündeme gelebilir... ÖSYM sınav tarihinin daha önce 24 Haziran Pazar günü yapılacağını söylemişti. Henüz konu ile ilgili resmi bir açıklama gelmedi. Yapılan güncel açıklamaları haberimiz içerisinden takip edebilirsiniz. Sınavın iki oturumunun tek günde yapılması yerine, ilk aşamanın cumartesi sabahı, ikinci aşamanın ise pazar sabahı yapılması kararlaştırıldı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın birinci oturumunun (Temel Yeterlilik Testi) 23 Haziran 2018 Cumartesi günü sabah, ikinci oturumunun 24 Haziran 2018 Pazar günü sabah, Dil sınavının ise 24 Haziran 2018 Pazar günü öğleden sonra yapılmasına karar verildi. İkinci oturumda ve dil sınavında, sınav uygulaması ve soru şekli açısından herhangi bir değişikliğe gidilmedi. Lisans programlarına yerleştirme için puan türleri, daha önce açıklandığı gibi sözel, sayısal, eşit ağırlık ve dil puanı şeklinde olacak.

ÖSYM son dakika 2018 YKS üniversite sınavı ertelendi mi 24 Haziran 2018 neye denk geliyor? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 28 Haziran 2018 günü erken seçim yapılacağını açıkladı. Seçimin yapılacağı 24 Haziran'da üniversiteye giriş sınavı YKS var... Seçim kararıyla birlikte üniversite sınavlarının ertelenmesi gündeme geldi... Yeni seçim tarihi Ramazan Bayramı'ndan hemen sonraya denk geliyor. Ramazan Bayramı 14 Haziran Perşembe günü başlıyor ve 17 Haziran Pazar günü sona eriyor. Ramazan Bayramı'ndan tam bir hafta sonra 24 Haziran günü Türkiye erken seçime gidecek... Devlet bahçeli ise Kurban Bayramı tatilinin olduğu hafta erken seçim yapılmasını önermişti. Yapılan güncel açıklamaları haberimiz içerisinden takip edebilirsiniz. Sınavın iki oturumunun tek günde yapılması yerine, ilk aşamanın cumartesi sabahı, ikinci aşamanın ise pazar sabahı yapılması kararlaştırıldı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın birinci oturumunun (Temel Yeterlilik Testi) 23 Haziran 2018 Cumartesi günü sabah, ikinci oturumunun 24 Haziran 2018 Pazar günü sabah, Dil sınavının ise 24 Haziran 2018 Pazar günü öğleden sonra yapılmasına karar verildi. İkinci oturumda ve dil sınavında, sınav uygulaması ve soru şekli açısından herhangi bir değişikliğe gidilmedi. Lisans programlarına yerleştirme için puan türleri, daha önce açıklandığı gibi sözel, sayısal, eşit ağırlık ve dil puanı şeklinde olacak.

SON DAKİKA ÜNİVERSİTE SINAV GÜNÜ

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim tarihini 24 Haziran olarak açıklamasının ardından YÖK, YKS sınavının tarihiyle ilgili yeni bir açıklama yapılacağını duyurdu. YKS sınavının 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde yapılacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika açıklamasıyla "Seçimlerin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılmasına karar verdik" açıklaması yaptı. Türkiye erken seçime kilitlenirken, seçim tarihi olarak açıklanan gün yüzbinlerce öğrenci için kritik öneme sahip... Bu durumda sınavların ertelenmesi gündeme gelebilir...

RAMAZAN BAYRAMI'NDAN BİR HAFTA SONRA SEÇİM

Yeni seçim tarihi Ramazan Bayramı'ndan hemen sonraya denk geliyor. Ramazan Bayramı 14 Haziran Perşembe günü başlıyor ve 17 Haziran Pazar günü sona eriyor. Ramazan Bayramı'ndan tam bir hafta sonra 24 Haziran günü Türkiye erken seçime gidecek... Devlet bahçeli ise Kurban Bayramı tatilinin olduğu hafta erken seçim yapılmasını önermişti.

ÜNİVERSİTE SINAVLARI ERTELENECEK Mİ?

Erken seçim tarihi olarak 23-24 Haziran tarihlerinde yapılacağı açıklanan üniversiteye giriş sınavı YKS'nin tarihinin değiştirilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Üniversiteye giriş sınavının, seçimlerden sonraya ertelenmesi bekleniyor... Çünkü üniversite sınavlarının yapılacağı okullarda o gün seçim sandıkları kurulmuş olacak...

ÜNİVERSİTE PUANLARI NASIL OLACAK?

YGS’de 6 puan türü vardı. TYT’de ise her adayın sadece bir puanı hesaplanacak. Bu puan, Temel Yeterlilik Testi Puanı (TYT-Puanı) olarak adlandırılacak. Geçen sene adaylar YGS sonrası lisans programlarına yerleşmek için ikinci aşamada dil sınavı dışında LYS-1, LYS-2, LYS-3 ve LYS-4 olmak üzere 4 ayrı oturumda 4 sınava giriyordu ve bu sınavlar sonrasında da 9 puan türü hesaplanıyordu. Bu sene ise adaylar öğleden sonra Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Matematik, Sosyal Bilimler-2 ve Fen Bilimleri testlerinden oluşan tek bir sınava girecekler ve sadece 3 puan türü hesaplanacak.

Geçen sene Türkçe-Sosyal (TS) olarak adlandırılan puan türüne "Sözel", Matematik-Fen (MF) olarak adlandırılan puan türüne "Sayısal", Türkçe-Matematik (TM) olarak adlandırılan puan türüne "Eşit Ağırlık" puan türü karşılık gelecek. Aday, yerleşmeyi hedeflediği programın puan türünü dikkate alarak, ikinci oturumda ilgili testlerdeki soruları cevaplandıracak. Buna göre, adaylar "Sözel Puan" için Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 ve Sosyal Bilimler-2 testlerini, "Sayısal Puan" için Matematik ve Fen Bilimleri testlerini, "Eşit Ağırlık Puanı" için Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 ve Matematik testlerini, "Sözel + Eşit Ağırlık Puanı" için Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2 ve Matematik testlerini, "Sayısal+Eşit Ağırlık Puanı" için Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Matematik ve Fen Bilimleri testlerini, "Sözel+Sayısal+Eşit Ağırlık Puanı" için ise Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ve Fen Bilimleri testlerini çözecek.

YKS ÜCRETİ NE KADAR?

Temel Yeterlilik Testi (TYT) Sınav Ücreti : 50,00 TL (Ücret ödeme için son gün, 22 Mart 2018

Alan Yeterlilik Testleri (AYT) Sınav Ücreti : 50,00 TL (Ücret ödeme için son gün, 22 Mart 201

Yabancı Dil Testi (YDT) Sınav Ücreti : 50,00 TL (Ücret ödeme için son gün, 22 Mart 2018

TYT NEDİR? TYT SORULARI NASIL OLACAK?

TYT puanında elde edilen 200 ve üzeri puanın ikinci yılda da kullanılabilmesi için adayların, sınava girenler içindeki başarı sırası, referans olarak, aldıkları puanı takip eden yıldaki bu başarı sıralamasının karşılığına gelen puana dönüştürülecek. Farklı yıllarda sınava giren adaylar için hak kaybının önüne geçilerek, adil bir puanlama yapılmış olacak. Tıp, hukuk, mühendislik, mimarlık, öğretmenlik programlarına yerleştirme için başarı sıralaması şartı devam edecek.

Cumartesi günü yapılacak birinci oturumda, Temel Yeterlilik Testi'nde (TYT) 40 Türkçe, 40 temel matematik olmak üzere toplam 80 soru sorulacak, 90 dakika süre verilecek.

Lisede öğrenim gören son sınıf öğrencileri olmak üzere tüm tarafları en şeffaf ve en doğru bir şekilde bilgilendirmek amacıyla yapılacak çalışmalar kapsamında, YÖK Çağrı Merkezi (444 8 965) de hizmet verecek.

MEB ile iş birliği halinde rehber öğretmenlere yönelik bilgilendirme yapılacak, son sınıf öğrencileri ise sosyal medya, e-posta, e-okul, SMS gibi araçlarla bilgilendirilecek.

DİN, FELSEFE VE FEN TESTİ EKLENDİ

Yükseköğretim Kurulunca, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavı’nda, Türkçe testindeki 40 soruya ek olarak 20 sosyal bilimler (coğrafya, din kültürü ve ahlak bilgisi, felsefe ve tarih) sorusu daha eklendi. Matematik testindeki 40 soruya ek olarak da 20 fen bilimleri sorusu (biyoloji, fizik ve kimya) olmak üzere TYT’de toplam 120 sorunun yer alması kararlaştırıldı. Daha önce açıklanan soru başına düşen sürede herhangi bir değişikliğe gidilmedi. 120 soru için sınav süresi 135 dakika olarak belirlendi.

İKİNCİ AŞAMA PAZAR GÜNÜNE ALINDI

Sınavın iki oturumunun tek günde yapılması yerine, ilk aşamanın cumartesi sabahı, ikinci aşamanın ise pazar sabahı yapılması kararlaştırıldı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın birinci oturumunun (Temel Yeterlilik Testi) 23 Haziran 2018 Cumartesi günü sabah, ikinci oturumunun 24 Haziran 2018 Pazar günü sabah, Dil sınavının ise 24 Haziran 2018 Pazar günü öğleden sonra yapılmasına karar verildi. İkinci oturumda ve dil sınavında, sınav uygulaması ve soru şekli açısından herhangi bir değişikliğe gidilmedi. Lisans programlarına yerleştirme için puan türleri, daha önce açıklandığı gibi sözel, sayısal, eşit ağırlık ve dil puanı şeklinde olacak.

YKS SINAV SÜRESİ NE KADAR?

YÖK, öğrencilerin konsantrasyonunu göz önüne alınarak TYT’yi 2 oturuma böldü. Sınavda soru sayısı 80’den 120’ye çıkarken sınav süresi de 90’dan 135 dakikaya çıktı.

YKS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

YKs’ye başvurular 1-21 Mart arasında yapılacak. ÖSYM tarafından, “2018 Yılı Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi” duyuruldu. Buna göre, 23-24 Haziran 2018’de yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı başvuruları, 1 Mart-21 Mart 2018’de alınacak. Sınav sonuçları, 31 Temmuz’da açıklanacak.

YÖK'TEN YKS AÇIKLAMASI

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) adaylara yöneltilecek Türkçe ve matematik sorularının sadece adayların bilgilerini değil, sözel ve sayısal alanlarda sahip olmaları beklenen yeterlilikleri, bilgi ile ilişkili becerilerini de kapsayacağı bildirildi.

Yükseköğretim Kurumu (YÖK), TYT’de Türkçe ve matematik testlerinde çıkacak soruların, YGS’den farklı olacağını belirterek “TYT, ezbere dayalı sistemden muhakemeye ve bilgiyi kullanmaya dayalı sınav sistemine geçiştir” açıklamasında bulundu.

YÖK, YKS’nin ilk oturumunda adayların diğer sosyal bilimler dersleriyle de ilişkili olarak Türkçeyi doğru kullanma, okuduğunu anlama ve yorumlama, kelime hazinesi, temel cümle bilgisi ve imla kurallarını kullanma becerilerinin ölçüleceğini açıkladı.

Gelecek yıl YKS’de matematik testine girecek adayların ise fen bilimleri dersleriyle de ilişkili olarak işlem yapma ve temel matematik prensiplerini gündelik hayatta uygulama becerileri ölçülecek.

YKS SORULARI NASIL OLACAK?

Adayların cumartesi günü sabah gireceği Temel Yeterlilik Testi'nde (TYT), yeterliliğe dayalı bir değerlendirme esas alınacak. TYT, farklı lise türlerinde öğrenim gören bütün adaylara uygulanacağı için, adayların bilgiden daha çok temel yeterlilikler bakımından değerlendirilmesi yönüyle daha kapsayıcı olacak, bütün adaylar için fırsat eşitliği sunacak.

Lisans programlarına geçiş için aranan 180 baraj puanı, adayın birinci oturumla birlikte ikinci oturumdaki performansının da dikkate alınmasıyla hesaplanacak. Buna göre, lisans programlarına geçiş için, adayın Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanının yüzde 40'ı ve öğleden sonraki oturumdaki puanının yüzde 60'ının toplamının 180 ve üzeri olması gerekecek.

Yükseköğretim kurumlarına geçiş için TYT'den 150 baraj puanının aranmasına devam edilecek.

Adaylar, 180 ve üzerinde puan aldıklarında, ilgili puan türünde öğrenci kabul eden lisans programlarından tercih yapabilecek.

Adaylar, cumartesi günü ikinci oturumda Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 testinde Türk dili ve edebiyatından 24, Tarih-1'de 10, Coğrafya-1'de ise 6 olmak üzere toplam 40 soru, matematikte 40 soru cevaplandıracak.

Sosyal Bilimler-2 testinde Tarih-2'den 11, Coğrafya-2'den 11, felsefe grubundan (mantık, psikoloji, sosyoloji) 12, din kültürü ve ahlak bilgisinden 6 soru olmak üzere toplam 40 soru adaylara yöneltilecek.

Adaylar, Fen Bilimleri Testi'nde fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden 13 olmak üzere 40 soru çözecek.

Pazar günü yapılacak yabancı dil testinde ise adaylara 80 soru yöneltilecek.

YKS NE ZAMAN YAPILACAK?

Yeni üniversite sınavının ne zaman yapılacağı belli oldu. Sınav 23-24 Haziran’da yapılacak. Eşit ağırlık alanındaki öğrenciler, tarih sorusu da cevaplayacak. YÖK, üniversiteye giriş sistemiyle ilgili eksik kalan detayları açıkladı. Yapılan yeni düzenlemeyle eşit ağırlığa da tarih geldi. Eşit ağırlıkçıların gireceği ‘Türk Dili ve Edebiyatı-Coğrafya 1’, ‘Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1’ olarak değiştirildi. Önceden sadece Türk dili ve coğrafyanın yer aldığı teste tarih soruları da eklendi. Eşit ağırlık alanındaki öğrenciler matematik testinin yanı sıra bu sorulara da yanıt verecek.

150 BARAJI İÇİN 15 NET

Yeni sınav sistemi ilk kez bu yıl uygulanacağı için kesin rakamları vermek zor. TYT’de barajı geçmek için birçok farklı yöntem var. Örneğin, sadece Türkçe ve matematik çözecek biri Türkçe’den 8, matematikten 7.5 yani toplamda 15.5 netle 150 barajını geçebiliyor. Eğer aday tüm testleri yapmak isterse; Türkçe ve matematikten 5’er, sosyal ve fenden 2.5’er yaparak toplamda 15 netle barajı aşabiliyor. Ya da Türkçe ve matematikten yarımşar net ile sosyalden 7, fenden 6.5 yani toplamda 14.5 net yeterli. Bu farklılıkların nedeni ise o derslerin ortalamasının diğer derslere göre daha düşük çıkması.

AYT’DE 20 NET 180 BARAJINI GEÇER

AYT’de sözel, sayısal ve eşit ağırlıkta 180 barajını geçmek için farklı kombinasyonlar var. AYT hesaplanırken TYT de dâhil oluyor. AYT puanının hesaplanması için TYT barajını geçmek zorunlu. Yani en az 15 net çıkarmak gerekiyor. AYT’de sözel adayları, ‘Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1’ ile ‘Sosyal Bilimler-2’ testlerine; sayısalcılar ‘Matematik’ ve ‘Fen Bilimleri’ne; eşit ağrılıkçılar ‘Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1’ ile ‘Matematik’e girmek zorunda.

TYT’den yüksek net çıkaran AYT’de az doğru yapsa da barajı geçebiliyor. Örneğin, bir sözelci TYT’de Türkçe’den 40, sosyalden 20, matematikten yarım net yapıp AYT’de ‘Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1’den 2, Sosyal Bilimler-2’den 1 net çıkarsa dahi barajı yakalayabiliyor. Yani TYT’de 60.5 nete ulaşıp, AYT’den 3 neti olan sözelde 180 barajını aşabiliyor. İlk oturumda 15 net yaptıysa, AYT’de girmesi gereken kendi testinden en az 10’ar net çözerse toplamda 20 netle 180’i geçebiliyor.

TYT'DE BARAJ PUANI KAÇ?

TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebilirler. TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleriyle öğrenci alan lisans programlarıyla birlikte TYT puanıyla öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebilirler.

YKS başvuru klavuzu 2018 ÖSYM YKS TYT AYT başvuru işlemleri ve sınav tarihleri milyonlarca kişi tarafından merak edilirken beklenen açıklama geldi. ÖSYM, 2018-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kılavuzunu, "http://www.osym.gov.tr" internet sitesinde yayımladı. YGS yerine bu yıl ilk kez uygulanacak olan YKS başvuruları ÖSYM tarafından alınacak. YKS ne zaman? YKS başvuruları nasıl yapılır? YKS harç ödemeleri ne kadar hangi bankaya nasıl yatırılır? Üniversite hayali kuran milyonlarca öğrenci bu soruya yanıt arıyor. Üniversite sınavlarında yeni sistem olan YKS için geri sayım başladı. Üniversiteye giriş sınavı kapsamında uygulanacak olan YKS 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak. YGS yerine bu yıl ilk kez uygulanacak olan YKS başvuruları ÖSYM tarafından alınacak. Üniversiteye giriş sınavı olarak uygulanacak olan YKS ve TYT, Haziran ayının sonunda gerçekleştirilecek. İşte YKS başvuru işlemi ve ÖSYM sınav takvimi ile ilgili ayrıntılar...

YKS BAŞVURU PARASI HANGİ BANKAYA YATACAK

2018-YKS’ye başvuran adaylar seçmiş oldukları oturumlara bağlı olarak sınav ücretini aşağıda belirtilen bankalardan herhangi birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklar.

* Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç )

* Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı

* Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

* Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

ÖRNEK SORULARA NEREDEN BAKABİLİRİM?

ÖSYM'nin resmi internet sitesinin duyururlar kısmından örnek soruların tamamına ulaşabilirsiniz.

1. Oturum (TYT)

Sınav Tarihi: 23 Haziran 2018

Başvuru Tarihi: 01 Mart 2018/ 21 Mart 2018

Sonuç Tarihi: 31 Temmuz 2018

2.Oturum

Sınav Tarihi: 24 Haziran 2018

Başvuru Tarihi: 01 Mart 2018/ 21 Mart 2018

Sonuç Tarihi: 31 Temmuz 2018

YKS Yabancı Dil Oturumu

Sınav Tarihi: 24 Haziran 2018

Başvuru Tarihi: 01 Mart 2018/ 21 Mart 2018

Sonuç Tarihi: 31 Temmuz 2018

DGS – Dikey Geçiş Sınavı

Sınav Tarihi: 08 Temmuz 2018

Başvuru Tarihi: 16 Mayıs 2018/ 24 Mayıs 2018

Sonuç Tarihi: 02 Ağustos 2018

YKS TYT ÖRNEK SORULAR

1. Yahya Kemal’in şiirlerini bir araya Kendi Gök Kubbemiz, adını bir şiirin başlığından değil, bir mısradan . Bu cümlede boş bırakılan yerlere aşağıdakilerden hangisi sırasıyla getirilmelidir?

A) toplayan – veriyor

B) birleştiren – esinleniyor

C) getiren – alıyor

D) derleyen – çağrıştırıyor

E) kapsayan – getiriyor

2. Ne olursa olsun (Her durumda), söylenmek

I

istenen şeyi anlatacak tek bir sözcük,

canlandıracak (pekiştirecek) tek bir fiil,

II

nitelendirecek tek bir sıfat vardır. İşte insan bu

sözcüğü, bu fiili, bu sıfatı buluncaya kadar

uğraşmalıdır (çabalamalıdır). Yaklaşık olanla

III

kesinlikle (asla) yetinmemeli, hiçbir hileye,

IV

güçlüğü yenmek (zorluğu aşmak) için sahte

V

dil oyunlarına başvurmamalıdır.

Bu parçada numaralanmış sözlerin hangisi, ayraç içinde verilen açıklamayla anlamca uyuşmamaktadır?

A) I

B) II

C) III

D) IV

E) V

YKS NEDİR?

* Sınav stresini azaltacak, karmaşıklıktan uzak, sade, yalın bir sınav sisteminin Türkiye'ye kazandırılması kaçınılmaz oldu.

* Beş gün sürüyor sınavlar, neredeyse dört aya yayılan durum öğrencileri olumsuz etkiliyor, derslerinden kopuyorlar.

* Bundan dolayı sınav bir haftada bitirilecek.

* 18 puan türü yeterlilikleri sağlamak açısından önemli işlev görse de süreci zorlaştırıyor.

* Bazı programlar için aday havuzunu daraltıyor. Bazı puan türlerinde akademik farklılık az ortaya çıkıyor. 18 puan türünde azaltmaya gidiyoruz. Her puan türünde Matematik ve Türkçe'nin katkısı olacak. İki ders bu sınavın ortasında olacak.

* Milli Eğitim müfredatı yine esas alınacak. Milyonlarca öğrenciye ve aililerine belirtmek isteriz. Asla tedirgin olmasınlar, endişeye kapılmasınlar. Hedefimiz kaliteyi yükseltmek.

* Bunu yaparken toplumu sarsmayacak, endişeye sevk etmeyecek bir yöntemi benimsiyoruz. Eğitim ve öğretimdeki her değişiklik anne-babaların canlarına, çocuklarına dokunuyor.

* Öğrencilerimiz sıkı sıkıya derslerine sarılsınlar. Bu yeni düzenlemeyle dünyadaki iyi uygulamaları da dikkate alarak, sınavı öğrencilerimiz, ailelerimiz, rehber hocaları için daha yalın, sade, sistemli, yönetilebilir hale getirmeyi hedefledik.