ÖSYM sınav takvimi 2021: YKS, DGS, ALES, KPSS sınav tarihleri belli oldu mu, ne zaman?

ÖSYM sınav takvimi 2021 heyecanla bekleniyor. 2021 yılında YKS, DGS, ALES, KPSS gibi sınavların tarihleri arama yapılan başlıklardan oluyor. Bu sınavlara katılım sağlamak isteyen kişiler bulunuyor. Geçtiğimiz aylarda ALES, salgın sınavı ile ertelenmişti. YKS, DGS, ALES, KPSS sınav tarihleri belli oldu mu, ne zaman? ÖSYM sınav takvimi 2021...

ÖSYM sınav takvimi 2021 gündemde yer alan konu başlıklarından oldu. Ülkemizde de tesirini arttıran salgın sonrası Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi birçok sınavı ertelenme kararı almıştı. ALES, YÖKDİL, YKS, KPSS sınavlarına hazırlanan öğrenciler veya adaylar,  YKS, DGS, ALES, KPSS sınav tarihleri belli oldu mu, ne zaman? sorusuna yanıt aramaya başladı. ÖSYM sınav takvimi 2021!

ÖSYM TAKVİMİ 2021 YAYINLANDI MI?

ÖSYM takvimi 2021 yayınlandı. Ertelenen sınav tarihleri de belli oldu. YKS 26-27 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. 

ALES/1 02.05.2021 tarihinde, DGD 11.07.2021 tarihinde yapılacak.

DİĞER SINAV TARİHLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

YKS 2021 ne zaman yapılacak, sınava kaç gün var? ÖSYM AYT, TYT ve YDT sınav tarihleri hangi gün?

ÖNLİSANS VE ORTAÖĞRETİM KPSS 2021'DE YAPILACAK MI?

Önlisans ve lise dengi mezun olan adaylar için ise KPSS sınavları 2 yılda bir kez yapılıyor. Bu nedenle 2020'de yapılan sınav sonrası herhangi bir değişikliğin yapılmaması durumunda sınav 2022 yılında uygulanacak.

ÖSYM'NİN SON AÇIKLAMASI NASILDI?

ÖSYM'den yapılan son açıklaması şöyle:

"Cumhurbaşkanlığımızın Kovid-19 salgınının ülkemizde yayılmasının önlenmesine yönelik almış olduğu yeni tedbirler kapsamında, Başkanlığımızca 2020 Yılı ÖSYM Sınav Takviminde ilan edilmiş olan ALES/2, YÖKDİL/2, DUS, STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ile DHBT sınavları ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Söz konusu sınavların uygulanacağı tarihler, Kovid-19 salgını sürecinde konuya ilişkin alınacak kararlar çerçevesinde ve Sağlık Bakanlığının görüşleri doğrultusunda yeniden belirlenerek adayların ve kamuoyunun bilgisine sunulacaktır.

Adaylara ve kamuoyuna önemle duyurulur."