KPSS ortaöğretim önlisans sınav tarihi ne zaman? KPSS 2022 önlisans ortaöğretim başvuruları hangi tarihte yapılacak?

KPSS 2022 ortaöğretim sınav tarihi ve başvuru süreci yoğun olarak araştırılıyor. KPSS önlisans ve ortaöğretim sınav tarihi hakkında ÖSYM'den gelen son dakika gelişmeleri ve en güncel Kamu Personeli Sınavı ortaöğretim sınav tarihi ile ilgili duyurulara bu haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz. İnternet aramalarında araştırılan konular arasında yer alan ''ÖSYM KPSS önlisans ve ortaöğretim sınavı ne zaman yapılacak? Ortaöğretim ve önlisans KPSS başvuruları ne zaman başlayacak?'' soruların yanıtları merak konusu oldu.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim ile önlisans mezunların gündeminde yer alan konular arasında. 2021'de lise ve önlisanstan mezun olanların merak ettiği 2021 2022 KPSS sınav tarihleri ve başvuru süreci ile ilgili gözler Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne (ÖSYM) çevrildi. Peki KPSS önlisans ve ortaöğretim sınavı ne zaman yapılacak? ÖSYM KPSS ortaöğretim ve önlisans başvuruları ne zaman başlayacak?

2021 LİSE, ORTAÖĞRETİM KPSS VAR MI?

KPSS'nin lise mezunlarına yönelik oturumları, 2 yıldan bir yapılıyor. KPSS Ortaöğretim oturumu, 2021 yılında yapılmayacak. Sınav ÖSYM tarafından 2022 yılında organize edilecek.

KPSS 2021 ÖN LİSANS SINAVI OLACAK MI?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) yapılan, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) 2021 Ön lisans düzeyi için araştırmaları da hız kazandı. KPSS Ön lisans oturumu, 2021 yılında yapılmayacak.

2022 KPSS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

2022 yılında yapılması beklenen KPSS ortaöğretim önlisans sınav tarihi ve başvuru süreci henüz netleşmedi. ÖSYM'den yeni yıl takvimi hakkında duyuru yapılması bekleniyor. Ayrıntılar ve yeni gelişmeleri bu haberimiz üzerinden takip edebilirsiniz.

2021'DE HANGİ KPSS SINAVI YAPILDI?

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 1 Ağustos'ta, KPSS Alan Bilgisi 1. gün oturumları 7 Ağustos'ta, 2. gün oturumları 8 Ağustos'ta yapıldı.

2021 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 15 Ağustos'ta düzenlendi.

KPSS sonuçları 16 Eylül'de duyurulacak.

KPSS NEDİR BÖLÜMLERİ NELERDİR?

KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) 2016-KPSS Lisans (Alan Bilgisi) KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans (Ön Lisans Düzeyi)

KPSS SINAVINA KİMLER GİREBİLİR?

Orta öğretim, ön lisans ve lisans programlarından diploma ile mezun olan kişiler, KPSS'ye başvurabilme şansına sahip olmaktadır. A ve B grubu olmak üzere iki farklı kadroya tanımlanan KPSS sınavı adayları, eğitim şartlarını taşıdığı takdirde başvuru yapabilmektedir.

KPSS'YE GİRMEK İÇİN NE YAPMALIYIM?

Adaylar, belirlenen tarihlerde başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecekler.