KPSS 2016 son başvuru tarihi ücretleri ne kadar hangi bankaya yatacak?

ÖSYM KPSS 2016 başvuruları 24 Ağustos 2016 tarihinde sona erecek. KPSS sınavına girmek isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler.

KPSS başvuruları sonrası en çok merak edilen konuların başında gelen KPSS ücretleridir. ÖSYM kartlı ödeme yaparak kredi kartınızla kolaylıkla internet üzerinden ücretlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu konuda tek yapmanız gereken haberimizde verdiğimiz bağlantı linkine tıklayarak çıkan sayfada istediğiniz sınav türünü seçip TC kimlik numaranızı girmeniz olacak.  ÖSYM Sınav Başvuru Ücretleri Kartlı Ödeme Sistemi Girişi ile adayların Sınav Ücretlerini Kredi Kartı ile Ödemeleri Sağlanmış Olacaktır. Sınava başvuracak adaylar sınav ücretlerini kredi kartları ile ÖSYM’nin internet sayfasında bulunan (https://ais.osym.gov.tr) internet adresinden bireysel olarak yapmalıdırlar.

KPSS ORTAÖĞRETİM / ÖN LİSANS SINAV ÜCRETLERİ NE KADAR?

BAŞVURU SÜRESİ : 9-24 Ağustos 2016 (Ücret ödeme için son gün, 25 Ağustos 2016)

SINAV TARİHİ :

Ön Lisans Düzeyi : 22 Ekim 2016

Ortaöğretim Düzeyi : 23 Ekim 2016

SINAV SAATİ VE SÜRESİ : 09.30, 120 dakika (2 saat)

KPSS SINAV ÜCRETİ : 55,00 TL

DHBT TARİHİ, SAATİ VE SINAV ÜCRETİ : 6 Kasım 2016, 09.30, 55,00 TL

(DHBT’ye katılmak isteyen adayların, KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna da katılmaları zorunlu olduğundan, en az 110,00 TL sınav ücreti yatırmaları gerekmektedir. Yatırılacak sınav ücretinin DHBT oturumuna ait olan 55,00 TL’si, 21 Eylül-3 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacak DHBT başvurularında ödenecektir.)

KPSS ÜCRETLERİ HANGİ BANKAYA YATACAK?

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı, Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler, Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.), ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

KPSS SINAV ÜCRETLERİ NEREYE YATIRILACAK?

ÖSYM Sınav Başvuru Ücretleri Kartlı Ödeme Sistemi Girişi ile adayların Sınav Ücretlerini Kredi Kartı ile Ödemeleri Sağlanmış Olacaktır. Sınava başvuracak adaylar sınav ücretlerini kredi kartları ile ÖSYM’nin internet sayfasında bulunan (https://ais.osym.gov.tr) internet adresinden bireysel olarak yapmalıdırlar.