YKS ek tercih ekranı açıldı mı, ek tercih neden yapamıyorum? ÖSYM ek tercih yapamıyorum sorunu çözüldü mü?

ÖSYM YKS tercih ekranı yoğun ilgi görüyor. 2021-YKS Ek Yerleştirme Tercih Bildirimi T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılacaktır. Bunun dışında tercih bildiriminde bulunulamıyor. Ancak kimi adaylar tercih işlemi sırasında sorun yaşıyor. Peki, ÖSYM ek tercih yapamıyorum sorunu nasıl çözülür?

ÖSYM ek tercih yapamıyorum sorunu yaşanıyor. ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre, ek tercih 20 Eylül'den itibaren yapılabilecek. Adaylar, 2021-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 20-23 Eylül 2021 tarihleri arasında T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile yapabiliyor. Ancak kimi adaylar tercih işlemi sırasında sorun yaşıyor. Peki, YKS ek tercih ekranı açıldı mı?

ÖSYM AİS YKS ek tercih yapma ekranı burada! YKS ek tercih robotu 2021 sizlerle!

ÖSYM EK TERCİH YAPAMIYORUM SORUNU

ÖSYM ek tercih ekranı açıldı. 140 puanı olan adaylar tercih sorunu yaşıyor. Bunun nedeni ise henüz 140 puanı alanlar için tercih döneminin başlamamış olması.

Ek tercih kılavuzuna göre, şuan TYT puanı 150 ve üzeri olan adaylar, Tablo 3'te yer alan ön lisans programlarını tercihleri arasında gösterebileceklerdir. İlgili AYT/YDT puanı 180 ve üzeri olan adaylar, Tablo 4'teki yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebileceklerdir.

140 baraj ek tercihleri ile ilgili gelişmeler haberimiz içerisine eklenecektir.

YKS 3. tercihler ne zaman? 140 barajını geçenler ne zaman tercih yapacak?

TERCİH İŞLEMLERİ

Adayların, tercihlerini bildirmeden önce ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden YKS ile ilgili bilgi ve duyuruları izlemeleri yerinde olacaktır. Adaylar, bu internet sitesinde tercihleri için yararlı olacak bilgilere erişebileceklerdir. Adaylar, mezun oldukları okul türünü, puanlarını göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini belirleyeceklerdir.

YKS üniversite ek tercih taban puanları 2021 sizlerle! YKS boş kontenjanlar listesi burada!

Adaylar, sadece tercih yapabilecekleri tablolardan olmak koşuluyla girmek istedikleri yükseköğretim programlarını saptayacaklar, bu programların kodları ve adları ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul adlarını belirleyeceklerdir.

TYT puanı 150 ve üzeri olan adaylar, Tablo 3'te yer alan ön lisans programlarını tercihleri arasında gösterebileceklerdir. İlgili AYT/YDT puanı 180 ve üzeri olan adaylar, Tablo 4'teki yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebileceklerdir. Her adayın, girmek istediği programları Tablo 3 ve/veya Tablo 4'ten bularak tercih sırasına koyması ve bir Tercih Listesi oluşturması yararlı olacaktır.

Yerleşenler ek tercih yapabilir mi? YKS ek tercih kimler yapabilir, kimler yapamaz 2021?

Liste oluşturulurken girmek istenilen yükseköğretim programları tercih sırasına konulmalı ve her satıra bir programın kodu ve adı ile bağlı olduğu üniversite ve fakülte/yüksekokul adı yazılmalıdır. Yapacağınız tercih yanlışlıklarından doğacak sonuçların bütün sorumluluğu size ait olacaktır. Tercihlerin tümünün doldurulması zorunlu değildir.

140 barajını geçenler ne zaman tercih yapacak? YKS 3. tercihler ne zaman?

Örneğin, bir aday tercih bildiriminde yalnızca dört programı göstermek istiyorsa ve bunlardan herhangi birine giremediği takdirde başka bir yerde okumak istemiyorsa, sadece bu dört programı yazmakla yetinebilir. Bu durumda adayın, girmek istediği bu dört programı (1.) sıra numaralı yerden başlayarak tercih sırasına göre yazması gerekir.

YKS ek tercih ücreti nasıl yatırılır? YKS ek tercih ücreti 2021 ne kadar?

YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanır? 2021 ek yerleştirme kayıtları ne zaman?