Öğrenciler dikkat! DGS tercih kılavuzu yayında!

DGS tercihleri başladı! ÖSYM'den açıklama.. DGS tercih kılavuzu yayınlandı. Heyecanla beklenilen DGS sınav sonuçları 4 Ağustos tarihinde erişime açılmıştı. Gözler DGS tercih kılavuzundaydı. Kılavuz yayınlandıktan sonra tercih işlemleri de başlamış olacak.

ÖSYM DGS tercihleri ne zaman yapılacak? sorusu heyecanlı bir şekilde her gün arama motorunda araştırılıyor. 4 Ağustos tarihinde açıklanan 2019 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarının ardından tercih işlemleri için bekleyiş devam ediyor. DGS tercihleri ÖSYM'nin aday işlemleri sayfasından kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılarak gerçekleştiriliyor. DGS tercihleri için beklenen açıklama ÖSYM Başkanı'ndan geldi.  

DGS TERCİHLERİ BAŞLADI

 2019-DGS tercih işlemleri, 21-28 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Tercih işlemi, 28 Ağustos 2019 tarihinde saat 23:59’da sona erecektir. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda yapacaklardır.

Yerleştirme işleminde 2019-DGS Başvuru kılavuzunda yer alan ilke ve kurallar  uygulanacaktır. Adayların tercihlerini yapmadan önce ilgili kılavuzu dikkatlice incelemeleri ve tercih süresince yayımlanan tablolardan yararlanmaları gerekmektedir.

Adaylara saygıyla duyurulur.

DGS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ