ÖSYM YKS sonuç sorgulama ekranı açıldı! İşte ÖSYM AİS YKS sonuç ekranı burada!

ÖSYM sonuç sorgulama ekranı yoğun ilgi görüyor. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen üniversite sınavı YKS için nefesler tutuldu. 26-27 Haziran tarihlerinde uygulanan sınavın üzerinden 1 ay geçti. ÖSYM YKS sonuçlarının açıklanacağı tarihi 4 Ağustos olarak duyurdu. Ancak sonuçlar 1 hafta öncesinden bugün sabah saatleri itibarıyla erişime açıldı. İşte ÖSYM sonuç sorgulama ekranı...

ÖSYM AİS YKS sonuç ekranı milyonlarca aday tarafından ziyaret ediliyor. TYT'ye başvuran 2 milyon 424 bin 718 adaydan, 2 milyon 296 bin 138'i sınava katıldı. Bu adaylardan 2 milyon 295 bin 890'ının sınavı geçerli sayıldı. Sınava giren adaylar heyecanla sonuçların açıklanmasını bekliyor. Peki, ÖSYM sonuç sorgulama ekranı açıldı mı? İşte ÖSYM AİS YKS sonuç ekranı...

ÖSYM AİS SONUÇ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM SONUÇ SORGULAMA EKRANI AÇILDI MI?

ÖSYM AİS YKS sonuç ekranı erişime açıldı. Adaylar, sınav sonuçlarına 28 Temmuz 2021 tarihinde saat 07.00'den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

YÖK atlas tercih robotu 2021: YKS YÖK atlas tercih robotu nasıl kullanılır?

ÖSYM YKS KİMLER TERCİH YAPABİLİR?

2021-2022 eğitim-öğretim yılı için yükseköğretim programlarına yapılacak merkezî yerleştirme işlemine girecek adaylar, 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzundan faydalanarak tercih bildiriminde bulunacaklardır.

YKS ek puanlı yerleştirme nedir? TYT ek yerleştirme puanı ne işe yarar?

2021-TYT puanı en az 150 olan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-TYT ve varsa Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanlarını da göz önünde tutarak kılavuzdaki açıklamalara göre tercih bildirimini internetten bireysel olarak kendileri yapacaklardır.

TERCİH İŞLEMİ NASIL YAPILACAK?

Adaylar, 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna tercih süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

YKS tercihleri ne zaman başlıyor? 2021 YKS tercih kılavuzu yayınlandı mı?

Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklardır. Bunun dışında tercih bildiriminde bulunulamaz (posta, fax, elektronik posta vb.). Merkezimize posta vb. yollarla gönderilen tercih listeleri işleme alınmaz ve cevaplandırılmaz. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerlidir.

Kaç puanla hangi üniversiteye gidilir 2021? 180, 200, 220, 250, 300, 350 puanla hangi üniversiteye girebilirim?

2021 YKS'ye kaç kişi girdi? YKS kaç kişi birinci oldu, YKS birincisi kim?