OBP nedir? Ortaöğretim başarı puanı ile tercih yapılır mı?

Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) YKS tercihlerinde adayların başarı sıralamasını etkiliyor. YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler için tercih telaşesi başladı. Puan türlerine göre yapılacak olan yerleştirme işlemleri için başarı sıralaması baz alınıyor. Ortaöğretim Başarı Puanı ise söz konusu sıralamada kilit rol oynuyor.

Başarı sıralamasını üst sıralara taşımak için OBP verilerinin katkısı oldukça büyük. Üniversite tercihleri 6-14 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Tercih işlemlerinde bakılacak olan ana unsur ise başarı sırası olacak. Ortaöğretim Başarı Puanı bu noktada adayı birkaç bin kişi yukarı taşıyabiliyor.

YKS 2020 TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

OBP NEDİR?

Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) her aday için mezun olduğu okul, mezun olduğu yıl ve diploma notu ile mezun olduğu okulun ilgili yıla ilişkin Diploma Notu İstatistikleri kullanılarak hesaplanır. OBP’lerin hesaplandığı dönemde mezun durumda olmayan adaylar için diploma notu yerine not ortalaması kullanılır.

OBP ile tercih yapılamıyor. Ortaöğretim Başarı Puanı yalnızca adayların başarı sıralamasına etki ediyor.

YKS tercih robotu 2020 açıldı mı? YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır?

Öğrencilerin beklediği YKS sonuçları açıklandı

YKS BARAJ PUANI KAÇ?

Bu yılla sınırlı kalmak şartıyla baraj puanı TYT’de 150, AYT ve YDT'de ise 170 olarak belirlendi. Üniversite adayları, TYT sınavından en az 150 puan alarak iki yıllık üniversite tercihinde bulunabilecek. Öğrencilerin, AYT ve YDT sınavları sonucunda tercih yapabilmek için ise en az 170 puan almaları gerekecek.

YKS yerleştirmeleri ne zaman yapılacak? Yerleştirme puanı nedir?

YKS BARAJ PUANI AÇIKLAMASI

Yükseköğretim Kurulunun açıklamasında, içinde bulunan olağanüstü şartlar dikkate alınarak sadece bu sene sınava girecek adaylar için uygulanacak iki karar şöyle bildirildi: “TYT sınavında geçen yıl verilen 135 dakikalık süre, yalnızca bu yıl için 30 dakika daha ilave süre ile 165 dakikaya çıkarılmıştır.

Bunun yanı sıra yine küresel salgının oluşturduğu olumsuz şartlar göz önünde bulundurularak, merkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanı da ‘bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla’ 170’e çekilmiştir. Bu kararla birlikte, geçtiğimiz yılki verilere göre 112 ila 195 bin ilave aday öğrencimizin lisans programlarına yerleşebilecekleri tahmin edilmektedir.

İngilizce öğretmenliği YDT başarı sıralaması belli oldu mu? İngilizce öğretmenliği taban ve tavan puanları nedir?

2 yıllık BESYO yerleştirme taban puanları belli oldu mu? Beden eğitimi öğretmenliği başarı sıralaması nasıl?

Okul birincisi kontenjanı nedir? Okul birincileri nasıl yerleşiyor?

YKS tercih kılavuzu 2020 yayınlandı mı? Tercihler ne zaman başlayacak?

Üniversite taban ve tavan puanları belli oldu mu? 2020 YKS kontenjanları açıklandı mı?