Önlisans KPSS ne zaman? 2022 KPSS önlisans başvuruları başladı mı, ne zaman?

KPSS önlisans sınavına katılmak isteyen adaylar zaman zaman sınav ile ilgili aramalar yapmaya devam ediyor. Sınav başvuru tarihlerini kaçırmak istemeyenler ÖSYM takvimini yakından takip ediyor. KPSS önlisans sınavı her sene değil, iki yılda bir yapılıyor. En son 2020'de yapılan KPSS Ortaöğretim ve Ön lisans oturumu bu yıl yapılmadı. Peki, Önlisans KPSS ne zaman? 2022 KPSS önlisans başvuruları başladı mı, ne zaman?

2022 KPSS önlisans sınav ve başvuru tarihi adaylar tarafından merakla araştırılıyor. Önlisans mezunu olup memur olma hayali kuran adaylar hangi puanla nerelere atanabileceğini araştırıyor. Önlisans mezunları için atama kontenjanları her yıl farklılık gösteriyor. Sınava katılmak isteyenler "Önlisans KPSS ne zaman? 2022 KPSS önlisans başvuruları başladı mı, ne zaman?" sorularının yanıtını araştırıyor. İşte KPSS önlisans sınavı ile ilgili merak edilenler...

2022 KPSS ÖNLİSANS TARİHİ BELLİ Mİ?

2022 KPSS önlisans sınav ve başvuru tarihleri ÖSYM tarafından sınav takvimi kapsamında açıklanacak. Sınav ve başvuru tarihi henüz belli olmadı.

KPSS PUANI GEÇERLİLİK SÜRESİ NE KADAR?

2020-KPSS Ön Lisans Sınavı, ön lisans programlarından (iki yıllık meslek yüksekokulları ve dengi açıköğretim) mezun olanlar ile sınavın geçerlilik süresi içerisinde (iki yıl) mezun olabilecek durumda bulunanlar içindir.

Sınav sonuçları, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir. Yeni bir sınavın yapılamaması durumunda ise sınav sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam eder.

2020-KPSS'ye ön lisans düzeyinden giren adayların takip eden KPSS B Grubu Lisans sınavına girmeleri hâlinde, KPSS B Grubu Lisans sınavı sonucunun açıklanma tarihi itibarıyla KPSS ön lisans düzeyindeki sınav sonuçlarının geçerliliği sona erer; takip eden KPSS A Grubu sınavına girmeleri "KPSS Ön Lisans" sınav sonuçlarını etkilemez.