Okullarda son hafta yoklama alınır mı 2023? Karne haftası yok yazılır mı?

Karneler bu cuma günü dağıtılacak. Okulun son haftası yoklama alınıp alınmadığı merak ediliyor. Son sınavlarına giren ve karne haftası okula gitmek istemeyen öğrenciler bu haftaki devamsızlığın karneye yazılıp yazılmadığı sorguluyor. Peki, okullarda son hafta yoklama alınır mı 2023? Karne haftası yok yazılır mı?

2022-2023 Eğitim Öğretim döneminin ilk dönemi için geri sayım başladı. Milyonlarca öğrenci karnesini bu cuma günü alacak. Karne haftasında derslerin devam edip etmediği, yoklama alınıp alınmadığı merak ediliyor. Peki, okullarda son hafta yoklama alınır mı 2023? Karne haftası yok yazılır mı?

OKULLARDA SON HAFTA YOKLAMA ALINIR MI 2023?

Karne haftası ilk günler okullarda ders işlenmeye ve yoklama alınmaya devam edilebiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ve okul yönetimi özellikle devamsızlık hakkı sınırda olan öğrencilere okulun son gününe kadar devam etme uyarısında bulunuyor. Okul yönetimi son hafta boyunca da yoklama almaya devam edebiliyor.

İlk dönemin karne haftasında dersler işlenmeye devam ediliyor. Ancak ikinci dönemin sonunda eğitim öğretim dönemi sona erdiği için yoklama girişleri daha erken kapatılabiliyor.

Okul yönetimi ile konuşarak son hafta yoklama olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

DEVAMSIZLIK SÜRESİ KAÇ GÜN?

Devamsızlık süresi özürsüz yani raporsuz olarak 10 gün, özürlü yani raporlu olarak 20 gün olmak üzere toplamda 30 gündür.