Okullar ne zaman kapanıyor 2021? Okullar ne zaman yaz tatiline girecek?

Pandemi nedeni ile okullarda yüz yüze eğitime 1 Haziran'a kadar ara verildi. Öğrenimine evlerinden, online bir şekilde devam eden öğrenciler okulların ne zaman kapanacağını araştırıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ''15 Şubat'taki iki haftayı üç hafta yaptık. Yani bu ara tatili alarak oraya ekledik ve bir ara tatilden ziyade hatta okulun uzatılmasıyla ilgili de planlamalarımız var.'' açıklamalarında bulunmuştu. Peki, okullar ne zaman yaz tatiline girecek?

Okulların ne zaman yaz tatiline gireceği merakla araştırılıyor. İkinci dönem içinde ara tatil yapmayan öğrencilerin bu hakkı 15 tatil içerisine eklenmişti. Bakan Ziya Selçuk'un "Okulun uzatılmasıyla ilgili de planlamalarımız var." açıklamaları sonrasında gözler yaz tatili tarihlerine çevrildi. Peki, okullar ne zaman yaz tatiline girecek? Okullar ne zaman kapanıyor 2021?

OKULLAR NE ZAMAN KAPANIYOR?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk son açıklamasında, "Öğrencilerimizi 2 Temmuz'a kadar okulda tutmakla ilgili planlama çalışmaları var. Ara tatil yok." ifadelerini kullandı.

Bakan Ziya Selçuk'un diğer açıklamaları ise şu şekilde;"15 Şubat'taki iki haftayı üç hafta yaptık. Yani bu ara tatili alarak oraya ekledik ve bir ara tatilden ziyade hatta okulun uzatılmasıyla ilgili de planlamalarımız var. Bizim okullarımız seminer dönemi dahil, 2 Temmuz'da bitiyor ama öğrenciler ondan önceki haftalarda bırakıyorlar. Ama bu sefer öğrencilerimizi 2 Temmuz'a kadar okulda tutmakla ilgili planlama çalışmaları var.

Aslında desteklemeyi, telafiyi zaten süreçte yaptıklarını, destekleme ve yetiştirme kurslarını hep açık tutmalarının aslında bir telafi olduğunu aktaran Selçuk, "Biz her bir öğrencinin durumunun ne olduğunu, canlı derse katılımını ya da çeşitli ödevlere olan yaklaşımını, süreçteki birtakım özelliklerini, geçmişteki notlarını bunların hepsini biliyoruz." şeklinde konuştu.