Yüz yüze eğitim ne zaman başlıyor? Okullar ne zaman açılacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılacağı tarih ile ilgili açıklama yaptı. Kovid-19 salgını nedeniyle geçtiğimiz yıllarda uygulanan online eğitim süreci sona eriyor. Yeni eğitim öğretim yılında yapılan hazırlıklarla TRT EBA, EBA üzerinden düzenlenen uzaktan eğitim sona ermiş olacak. Peki Okullar ne zaman açılacak? Yüz yüze eğitim ne zaman başlıyor?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yeni yılda tüm okullarda yüz yüze eğitim yapılacağını belirtti. Bakan Selçuk, okulların açılıp kapatılmasından sınavların olup olmamasına, bakanlığın salgın dönemi çalışmalarından salgın sonrasında öğrencilerin sosyal ve duygusal eksikliklerinin giderilmesine yönelik yeni projeleri dahil birçok konuyu ele alındığını belirtti. 2021 2022 eğitim öğretim yılında okulların açılacağı tarihi de açıklayan Bakan Selçuk, hazırlıkların devam ettiğini belirtti. Peki Okullar ne zaman açılacak? Yüz yüze eğitim ne zaman başlıyor? Ayrıntılar ve yeni gelişmeler haberimizde.

OKULLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bakan Selçuk, 31 Ağustos haftasında öğretmenlerin okula geleceğini, vaka sayılarında çok bir artış olmazsa 6 Eylül'den itibaren de okulların açılacağını söyledi.

Bakan Ziya Selçuk program sırasında, sunucu Küba Par'ın tekrar sorması üzerine, takvimi kontrol etti ve "6 Eylül Pazartesi denk geliyor. 31 Ağustos haftası da bir önceki hafta. Bir yanlışlık yok" dedi.

Selçuk ayrıca, "İlk sayılarda öğretmenlerimizin yüzde 15'i aşıya gelmedi. Bunun çeşitli nedenleri olabilir." dedi. Öğretmenleri aşı olmaları için teşvik ettiklerini belirtti, ancak aşı olmayan öğretmenlere ders verilmemesi gibi bir uygulama olmayacağını, ülkemizin bu konudaki politikasının tercihinin bu yönünde olduğuna vurgu yaptı.