Okullar ne zaman açılacak, ne zaman kapanacak?

Koronavirüs salgınına yönelik belirlenen normalleşme planı da açıklandı. Üniversitelerin açılma tarihinin belirlenmesinin ardından okulların açılış tarihi de araştırılmaya başladı.

Koronavirüs salgını sonrası normalleşme planı açıklandı. Okulların ne zaman açılacağının yanında bir de okullar ne zaman kapanacak? sorusunun yanıtı merak edilmeye başladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuya ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. 

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK VE KAPANACAK 2020?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılış tarihine ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. Okulların açılma tarihi ile ilgili Bakan Selçuk, "1 Haziran" tarihinin bir ihtimal olduğuna işaret ederek, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun ortaya koyacağı duruma göre açılış tarihinin netleşebileceğini vurgulamıştı.

"Her şey yolunda giderse kısa bir süre için mi okullar açılacak” şeklinde sorulan soruya Bakan Selçuk, şu yanıtı vermişti;

"19 Haziran okulların kapanma tarihi. 19 gün için açılır tabii. Öğretmenlerimizden, velilerimizden, öğrencilerimizden on binlerce talep alıyoruz. Mümkün olduğu kadar kısa sürede açılmasıyla ilgili bir beklenti var. Bizim açımızdan önemli olan çocuklarımızın sağlığı, onların güvenliği. Bu konuda emin olduğumuz anda okullarımızı açarız."