Okullar ne zaman açılacak mı?

Okulların ne zaman açılacağı hakkında detaylı bilgi almak isteyen kişiler arama motorlarında sık sık araştırma yapıyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan virüs sonrası Türkiye'de yüz yüze eğitimde araya gidilmişti.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında okullarda eğitime ara verilmişti. Öğrenciler derslerini online olarak almaya başladı. 

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, milyonlarca öğrencinin yakından takip ettiği konu hakkında açıklık getirdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü okulların açılacağı tarih hususunda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bazı açıklamalarda bulundu. Telafi eğitimi yapılırsa okullarda görülmeyen müfredatı kapsayacak konulardan oluşacağını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, özel bir müfredat hazırlama ya da değiştirme gibi bir durumun olmadığını ifade etti.

Koşulların her gün değiştiğini vurgulayan Selçuk, bu nedenle okulların ne zaman açılacağına ilişkin kesin bir şey söyleyemediklerini belirtti. Milli Eğitim Bakanı Selçuk, okulların ne zaman açılacağı hakkında geçtiğimiz hafta sonu şu bilgileri verdi;

"Telafi eğitimi şu andaki durumun devam etmesi ya da etmemesine bağlı olarak değişir. Diyelim ki 30 Nisan'dan sonra okullar açıldı, o zaman telafi eğitimin süresi ve içeriği değişir. Mesela, diyelim ki açılmadı, ona göre değişir" dedi.