MEB okullar için tarih verdi!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre okulların açılacağı tarih belli oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı 2020 2021 eğitim öğretim sezonunun tarihini açıkladı. 2020 yılının başlarında ortaya çıkan koronavirüs ülkemizi de etkilemiş ve öğrenciler eğitimlerine uzaktan devam etmişlerdi.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı binlerce öğrencinin ve velinin merak ettiği okullar ne zaman açılacak sorusunu cevaplandırdı. Buna göre MEB'in 2020-2021 eğitim öğretim yılına dair 81 ile gönderdiği genelgeye göre, okullar 31 Ağustos 2020'de açılacak.

"ÜLKE ÖLÇEĞİNDEKİ ARAŞTIRMALAR BİZLERE REHBERLİK ETMEKTE"

Mete, öğrencilerin eksiklerini gördükleri derslerden destekleme yetiştirme kurslarına katılmalarını sağlayacak hazırlıkları tamamladıklarını bildirdi.

Uzaktan eğitimin başladığı günden bu zamana, öğretmenlerin ve öğrencilerin ilk kez deneyimledikleri uzaktan eğitimin etkisine dair araştırmalar yürüttüklerini aktaran Cengiz Mete, "Bunlardan biri de Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce yürütülen Küresel Salgın Döneminde Eğitim Süreçlerinin Değerlendirilmesi ve Yeni Eğitim Öğretim Yılı İçin Beklentiler Araştırması'dır." şeklinde konuştu.

Araştırmaya 25 bin 567 öğretmen, 2 bin 197 okul yöneticisi, 41 bin 430 öğrenci ve 24 bin 489 veli olmak üzere toplam 93 bin 783 kişinin katıldığını belirten Mete, "Ülke ölçeğinde yapılan bu taramalar ve araştırmalar 2020-2021 eğitim öğretim yılı için alınması gereken tedbirler, yapılmasını gerekli gördüğümüz düzenlemeler ve yeni ihtiyaçlara göre alınacak kararlar için bizlere rehberlik etmektedir." diye konuştu.